Aer condiționat de calitate – La ce să fii atent când cumperi acest aparat

Author: Diana Tilă

Aparatul de aer condiționat poate fi utilizat chiar și 15 ani, dacă este întreținut și dacă este un produs de la o marcă de încredere. Achiziționarea unui asemenea aparat ar trebui să se realizeze ținând cont de câteva sfaturi la îndemână, așa cum poți citi în rândurile ce urmează.

Cum să cumperi un aer condiționat și ce trebuie să analizezi întâi

  • Marca produsului

Un produs de calitate este, în cele mai multe situații, un produs de marcă. Piața de desfacere este destul de ofertantă în materie de aparate de aer condiționat, însă ar trebui să știi faptul că este posibil ca unele dintre acestea să nu îndeplinească toate criteriile de uz. Un aparat de aer condiționat trebuie să aibă toate specificațiile la îndemână, la fel și certificarea, conform standardelor internaționale.

Marca acestui produs va face diferența, mai ales când vine vorba de preț. Însă ca să îți faci o idee despre modelele de aer condiționat înainte de a cumpăra, poți accesa Altex.ro și descoperi o gamă variată de astfel de electrodomestice.

  • Garanția

Garanția standard pentru produse electrocasnice este de 3 ani, inclusiv pentru aparatele de aer condiționat. În plus, această garanție  poate fi prelungită, iar asemenea informații primești în magazinul de unde dorești să faci achiziția. Pe de altă parte, garanția ar trebui să cuprindă informații detaliate despre serviciile de mentenanță și reparații.

Este bine de știut că furnizorul este cel care suportă costurile pentru piesele de schimb și manoperă, în cazul în care aparatul de aer condiționat nu funcționează corespunzător.

  • Montajul

Cumpărarea unui aparat de aer condiționat cuprinde, în majoritatea cazurilor, și montajul. Sunt magazine care oferă la pachet acest serviciu, însă altele preferă plata montajului separat. În orice caz, acesta este un alt aspect de care să ții cont atunci când achiziționezi un asemenea produs și să te asiguri de montaj.

  • Specificații tehnice

Specificațiile tehnice ale aparatului de  aer condiționat se regăsesc o parte pe ambalaj, însă detaliat în cartea sa, în diferite limbi. De ce ar trebui să te asiguri că există aceste specificații tehnice? Pentru că așa vei ști ce fel de consum are aparatul, cum funcționează, ce trebuie să faci când apar erori sau ce modalități ai la îndemână pentru a-l întreține.

  • Accesorii

În majoritatea cazurilor, aparatul de aer condiționat vine la pachet cu toate  accesoriile. Însă unele trebuie cumpărate separat. De exemplu, dacă aparatul va fi montat la câțiva metri de sursa principala, vei avea nevoie de un racord mai mare. Acest racord face legătura, prin pereți de preferat, între sursa internă plasată în casă și cea externă din afara încăperii respective. De altfel, toate șuruburile și legăturile pentru racordare ar trebui cumpărate separat.

Așadar, acestea sunt câteva dintre sfaturile de care să ții cont la cumpărarea unui aparat de aer condiționat pentru locuința ta. Este posibil să te atragă prețurile mai mici pentru produse de marcă nu tocmai cunoscute. Cel mai bine ar fi să faci o analiză de piață și să mizezi pe calitate înainte de a lua o decizie.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.