Iranul a atacat Israelul cu rachete hipersonice Fatah! Este o premieră în acest război! Benjamin Netanyahu, hotărât să răspundă Iranului: „Îl atacăm pe cel care ne atacă”

Autor: Diana Ghita

Iranul a atacat Israelul cu rachete hipersonice Fatah 

Sursa: Digi24

Iranul a lansat recent un atac masiv cu rachete asupra Israelului, ceea ce a dus la escaladarea tensiunilor dintre cele două țări.

Rachetele au fost lansate la scurt timp după ce Statele Unite au avertizat că dețin informații despre un atac „iminent” al Iranului cu rachete balistice asupra teritoriului israelian, conform BBC.

Ce mesaj a transmis Benjamin Netanyahu, după atacul cu rachete al Iranului

Într-o declarație emisă de un oficial de la Casa Albă, s-a subliniat că gestul Teheranului va avea „consecințe grave”.

De asemenea, Israelul și-a reafirmat dreptul de a răspunde în orice moment considerat oportun și se pregătește pentru o posibilă ripostă.

„Iranul a făcut o mare greșeală în această seară și va plăti pentru aceasta. Regimul iranian nu înţelege hotărârea noastră de a ne apăra şi de a-i trage la răspundere pe inamicii noştri. Sunt oameni la Teheran care nu înţeleg asta. O vor înţelege.

Ne vom ţine de ceea ce ne-am stabilit: îl atacăm pe cel care ne atacă”, 
a transmis prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, într-o reuniune a cabinetului de securitate.

Pentru prima dată, Iranul a utilizat rachete hipersonice „Fatah” în atacul asupra Israelului, conform televiziunii de stat iraniene. Aceste rachete reprezintă o inovație tehnologică semnificativă pentru arsenalul iranian, întrucât are capacitatea de a ocoli unele sisteme de apărare.

Citește și: Avertisment lansat de SUA, luni seară: Un atac al Hezbollahului și Iranului asupra Israelului este iminent. Secretarul de stat american „24 până la 48 de ore”

Ministrul Apărării, Yoav Gallant, a subliniat succesul apărării israeliene în fața acestui atac. De asemenea, acesta a afirmat că, alături de conducerea operațională a Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF), a supravegheat acțiunile defensive și a subliniat că cei care atacă Israelul vor plăti un „preț greu”.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația lui Alin Oprea. Cine știe oare câte se află în spatele acestui munte de talent?"

Fostul premier Naftali Bennett a fost mai tranșant. Într-un mesaj publicat pe platforma X, acesta a cerut un răspuns rapid și dur împotriva programului nuclear al Iranului: „Israelul are acum cea mai mare oportunitate din ultimii 50 de ani, de

a schimba fața Orientului Mijlociu(...) Trebuie să acționăm acum pentru a distruge programul nuclear al Iranului, instalațiile sale energetice centrale și pentru a paraliza fatal acest regim terorist”.

Atacul cu rachete din partea Iranului nu s-a soldat cu victime în Israel

Înaintea atacului, Iranul a informat câțiva oficiali arabi din regiune despre intenția sa de a lansa un atac de amploare, similar celui din aprilie, potrivit Wall Street Journal. În același timp, Israelul a transmis un avertisment clar Iranului că va răspunde dur la orice lovitură, sugerând posibilitatea unor atacuri

directe asupra instalațiilor nucleare sau petroliere iraniene dacă atacurile vor continua.

Jake Sullivan, consilierul american pentru securitate națională, a menționat că Statele Unite au oferit sprijin operațional Israelului și s-au coordonat îndeaproape pentru a apăra împotriva atacurilor iraniene. De asemenea, el a precizat că armata americană a participat la eforturile de interceptare a rachetelor lansate de Iran.

Citește și: Liderul Hamas a fost ucis în Iran! Ismail Haniyeh a fost victima unei lovituri plănuite de Israel

Un palestinian din Cisiordania și-a pierdut viața din cauza resturilor unei rachete iraniene care a explodat în apropierea sa, potrivit guvernatorului local, care a oferit detalii pentru AFP. În Israel, însă, autoritățile nu au raportat victime în urma atacurilor.

Contraamiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), a declarat că forțele aeriene israeliene vor continua să acționeze la capacitate maximă pentru a apăra teritoriul național și vor lovi puternic țintele din Orientul Mijlociu, așa cum au procedat în ultimul an.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.