Comuna din România unde s-a înregistrat un singur divorț în ultimii 300 de ani! Secretul ce a redus numărul divorțurilor

Autor: Bianca Vidoi

Comuna unde oamenii nu divorțează

Sursa: Facebook BIERTAN BIRTHÄLM TRANSILVANIA

În anul 2023 s-au înregistrat aproximativ 23.000 de divorțuri în România, însă există o comună în țara noastră în care s-a înregistrat un divorț în ultimii 300 de ani.

În anul 2023 s-au înregistrat în jur de 23.000 de divorțuri, ajungând astfel la un raport de un divorț la 4,9 căsătorii, potrivit Institutului Național de Statistică. Cu toate acestea, în țara noastră există o comună în care s-a înregistrat un divorț în ultimii 300 de ani, ce a dezvoltat o metodă ingenioasă pentru a păstra mariajele oamenilor.

Comuna din România unde s-a înregistrat un divorț în ultimii 300 de ani

O bună perioadă rata divorțurilor din România a fost în creștere, iar deși anul trecut s-au înregistrat aproximativ 23.000 de divorțuri, acest număr este mai mic față de anul 2022. Există însă o comună în România unde s-a înregistrat un divorț singur în ultimii 300 de ani, mai exact comuna Biertan din Sibiu. 

Există o legendă a acestei comune, conform căreia Această informație a atras atenția oamenilor, dar și presei străine, ce a decis să afle care este secretul comunei Biertan din Sibiu, unde oamenii nu divorțează.

Cercetarea BBC arată că în centrul comunei există o biserică fortificată, ce este formată din șapte turnuri. Se crede că într-unul dintre cele șapte turnuri se găsește o mică cameră în care oamenii trebuiau să locuiască dacă aveau probleme în relație și își doreau să divorțeze.

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a dezvăluit adevăratul motiv al despărțirii de George Restivan: „Nu există niciun fel de durere”. Când a avut loc, de fapt, separarea

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor

Șase săptămâni erau nevoiți oamenii să locuiască în camera din turn, perioadă în care să își rezolve problemele și să își salveze căsnicia. Preotul localității este cel ce îi încuia pe oameni în turn. “Mulțumită acestei încăperi, în ultimii 300 de ani în Biertan nu a avut loc decât un divorț”, a declarat preotul Ulf Ziegler pentru bbc.com

Ulf Ziegler recunoaște că probabil nu iubirea a fost motivul pentru care cuplurile au rămas împreună, ci mai mult dorința de a supraviețui și a munci împreună pentru o relație bună.

„Dacă un cuplu a fost închis înăuntru timp de șase săptămâni, le-a fost foarte greu să aibă suficientă mâncare în anul următor, așa că a existat presiune să iasă și să continue să lucreze împreună.”, a specificat preotul. 

„Închisoarea îndrăgostiților” a ajuns un muzeu

Deși a ajutat nenumărate persoane să își salveze căsnicia, „închisoarea îndrăgostiților” nu mai este folosită în prezent cu același scop.

Camera în care erau încuiați oamenii cu probleme în relație a ajuns acum un muzeu. În cameră se află manechine ce ar trebui să reprezinte cuplurile ce aveau probleme și erau încuiate.

În camera în care erau închiși soțul și soția nu existau decât un singur pat, o singură masă, un singur scaun, o singură farfurie și o singură lingură și o singură furculiță, astfel încât să fie nevoiți să vorbească și să împartă ceea ce aveau.