Cum s-a petrecut incidentul din Sectorul 6 al Capitalei, unde o mașină a fost înghițită de pământ. În ce stare se află mama și copilul, după ce au căzut în groapa de doi metri

Autor: Diana Ghita

O groapă de aproximativ doi metri adâncime a înghițit un autoturism

Sursa: observatornews.ro

Dimineața zilei de miercuri, 9 octombrie, s-a transformat într-un coșmar pentru o mamă și copilul ei de cinci ani, care au fost înghițiți de pământ în drumul lor spre grădiniță, în București.

Incidentul s-a întâmplat pe un drum de acces din Sectorul 6 al Capitalei, unde asfaltul s-a surpat brusc sub autoturismul în care se aflau mama și copilul. Această prăbușire ar fi putut să aibă urmări tragice.

Cum s-a petrecut incidentul în care o mașină a fost înghițită de pământ

Asfaltul s-a surpat în jurul orei 7:30, când mama, în vârstă de 43 de ani, și-a oprit mașina pentru a-și duce copilul la grădiniță.

În momentul în care băiețelul a coborât din vehicul, pământul s-a prăbușit sub greutatea autoturismului și a unei mașini de salubritate aflate în apropiere. Craterul format, adânc de doi metri, a înghițit atât copilul, cât și o parte din mașină.

Camerele de supraveghere au surprins momentele de groază în care asfaltul se năruiește, iar copilul dispare în groapă. Într-o acțiune disperată, mama coboară în crater pentru a-și recupera fiul, în timp ce îl striga cu disperare.

În acele momente critice, angajații firmei de salubritate, aflați la fața locului, au intervenit rapid. Unul dintre muncitori a improvizat o „frânghie” dintr-o vestă reflectorizantă și a reușit, astfel, să-i salveze pe amândoi.

Citește și: A vrut să sape o fântână, însă malul de pământ s-a surpat peste el! Pompierii l-au căutat pe bărbat timp de 12 ore

„Vă dați seama că trebuia să intru, nu? Puteam să stau așa? Am ridicat copilul sus. L-am pus pe mal, l-au prins colegii mei. Până la urmă, am luat o vestă din aceea verde, i-am dat-o doamnei să se prindă de ea, că nu ajungeam să o prind de mână, şi am tras-o pe doamna afară”, a declarat șoferul autoutilitarei, citat de Observator.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Anunț pentru pensionarele din țară! Casa de Pensii a specificat care sunt perioadele asimilate la vechimea în muncă

În ce stare se află mama și copilul care au căzut în groapa formată sub mașina lor

În ciuda căderii bruște, mama și copilul au scăpat doar cu câteva zgârieturi, iar echipajele medicale sosite la fața locului le-au acordat imediat îngrijiri. În urma șocului trăit, femeia și-a îmbrățișat copilul, recunoscătoare că sunt amândoi în siguranță.

„Prezentau mici escoriaţii, fără alte probleme. Şoferul autoutilitarei nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, a transmis Ana Covaşniuc, de la ISU Bucureşti-Ilfov.

Situația a fost agravată de faptul că terenul s-a prăbușit deasupra unei conducte de apă care fusese supusă la numeroase intervenții de-a lungul timpului. Deși drumul respectiv este privat și se află în litigiu, părinții îl folosesc în mod frecvent pentru a ajunge la grădiniță. Cauza exactă a surpării va fi stabilită în urma unei anchete desfășurate de autorități.

Citește și: Tragedie în sectorul 6 al Capitalei! Un bărbat a fost strivit sub roțile unei autocisterne, după ce a traversat neregulamentar

O macara de 40 de tone a fost mobilizată pentru a scoate atât autoturismul, cât și autoutilitara din groapa uriașă. Misiunea pompierilor a durat aproape șase ore, timp în care accesul în zonă a fost restricționat. Operațiunea a fost una extrem de riscantă, deoarece exista pericolul ca pământul să se surpe și mai mult, iar autoutilitara să se răstoarne peste mașina căzută.