Irinel Columbeanu primește lunar 6.000 de lei! Cine este persoana care îl ajută pe fostul milionar cu costurile azilului

Autor: Diana Ghita

Irinel Columbeanu are o situație financiară precară

Sursa: Facebook Irinel Adrian Columbeanu

Irinel Columbeanu, fostul milionar cunoscut pentru averea sa impresionantă, trăiește astăzi o viață complet diferită de cea pe care o avea în anii de glorie.

În ceea ce privește veniturile sale, Irinel Columbeanu se bazează pe o pensie lunară de aproximativ 2.000 de lei, însă aceasta nu acoperă decât o mică parte din costurile de trai la azil. Tarifele pentru cazarea și îngrijirea vârstnicilor variază între 4.500 și 8.000 de lei pe lună, iar diferența de aproximativ 6.000 de lei este acoperită de un vechi prieten al său, Ion Cassian, proprietarul azilului în care fostul milionar este cazat.

Irinel Columbeanu nu-și permite să-și plătească azilul

În prezent, la vârsta de 67 de ani, Irinel Columbeanu locuiește într-un azil de seniori din Ghermănești, județul Ilfov, unde a ajuns în urmă cu doi ani, după ce și-a pierdut întreaga avere. De la un stil de viață luxos la o existență modestă, fostul afacerist își duce acum zilele într-o locuință simplă, dar declară că este împăcat cu situația sa.

Generozitatea lui Ion Cassian îi permite lui Columbeanu să își continue traiul într-un mediu sigur și supravegheat, având în vedere și problemele sale de sănătate.

Citește și: Irinel Columbeanu și-a planificat înmormântarea! Ion Cassian a dezvăluit unde ar vrea fostul afacerist să fie îngropat: „Le respect această ultimă dorință”

„I-au mai mărit pensia cu vreo 120 de lei, are acum o pensie puțin peste 2.000

de lei. E mică, da, nu acoperă cazarea aici, la noi, unde tarifele sunt de peste 4.000 de lei, ajung chiar și la 8.000 de lei, dar suntem lângă Irinel Columbeanu.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Anunț pentru pensionarele din țară! Casa de Pensii a specificat care sunt perioadele asimilate la vechimea în muncă

Irinel Columbeanu a suferit două accidente vasculare, dar acum e bine, a trecut peste perioada de decădere. Au mai venit pe la el prietenii, l-au mai înviorat. Și Prințesa Brianna Caradja l-a vizitat, am cunoscut-o, ei au fost împreună câțiva ani buni. Au vorbit în franceză, și el știe, la perfecție, nu i-a dat și bani, din câte știu eu. A mai fost și Oana, ultima lui fostă iubită.

Romanița nu a venit însă să-l vadă”,  a declarat proprietarul azilului, pentru click.ro.

Ce hobby-uri are Irinel Columbeanu, de când se află în azil

De-a lungul ultimilor ani, Irinel Columbeanu s-a confruntat cu dificultăți majore. Două accidente vasculare au dus la deteriorarea sănătății sale, motiv pentru care are nevoie de îngrijire constantă. În ciuda acestor provocări, fostul afacerist încearcă să își mențină o rutină activă.

El își dedică timpul cititului, plimbărilor și conversațiilor cu noii prieteni din azil, reușind să își mențină atât sănătatea fizică, cât și cea mentală.

În plus, fostul milionar își canalizează energia într-un nou proiect. Acesta a mărturisit că urmează să scrie o nouă carte, întrucât are foarte mult timp liber. Deși viața lui a suferit schimbări dramatice, Irinel Columbeanu se declară împăcat cu destinul său și se bucură de liniștea pe care o găsește în prezent.

Citește și: Irinel Columbeanu riscă să fie dat afară din azil. Nici măcar căsătoria nu îl poate salva pe afacerist! Patronul căminului: „Așa este regulamentul”

„Acum am mai mult timp liber, lucrez la carte. Am și alte povești, de la colegii de aici. Sunt un pic și jurnalist. Despre cum era pe vremuri. Mi-am făcut o prietenă, care și ea are un fiu în America. Acesta e avantajul la azil, că legi noi prietenii. Socializarea. Prieteni dezinteresați. Principala preocupare e telefonul, să reintru în șirul comunicărilor zilnice. Încerc să-l las, dar nu prea pot.

Am devenit dependent. Întâi pe telefon, apoi la televizor, merg și la sală aici, mai fac sport. De citit, citesc în special cărțile mele. Și pot spune că mi-au plăcut. Vreau să încep să scriu și la ultima carte, dar sunt probleme cu conectarea la rețeaua de internet”,  a dezvăluit Irinel Columbeanu, pentru Cancan.