Cum sunt păcăliți românii atunci când cumpără lapte sau iaurt. MADR scoate adevărul la iveală

Autor: Oana Picerea

Nereguli găsite la rafturile cu iaurt și lapte din marile magazine din Românești. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, spune că în mai multe lanțuri de magazine nu a fost respectată măsura de plafonare a adaosului comercial pentru iaurt și lapte.

Florin Barbu confirmă „jaf la drumul mare! pentru românii care cumpără lapte și iaurt

Oficialul de la MADR a solicitat Agenției Naționale de Administrare Fiscală să organizeze ample controale în urma sesizărilor primite de la procesatori. Amenzile prevăzute în astfel de cazuri sunt de până la
100.000 lei pe fiecare produs, a spus ministrul în cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Victoria.

„Anumiți producători au sesizat că pe raft, față de prețul de achiziție pe care l-au avut de la retail, au constatat majorări peste marja de 20%.

Acum, ANAF va verifica, nu trebuie să acuzăm pe nimeni. Le pot crește costurile operaționale retailerilor, pentru că în fișa de cost intră inclusiv costurile operaționale. Așteptăm controalele ANAF și, bineînțeles, vor fi puse la dispoziția dumneavoastră”, a spus ministrul Florin Barbu.

Iată locurile în care românii sunt păcăliți atunci când vine vorba despre prețuri și ce decizii vor fi luate pentru stoparea acestui fenomen.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste bună pentru mamele din România! Cu cât se modifică alocațiile de la 1 ianuarie 2025

 

Taguri: