Un nou cutremur în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 10 oct 2024, 20:21

Un nou cutremur în România

Joi, 10 octombrie, un nou cutremur s-a produs în România. În ce orașe s-a simțit seismul?

Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a transmis că joi, 10 octombrie, s-a produs un cutremur în zona seismică Vrancea.

Citește și: Cutremur miercuri seară în România! Ce magnitudine a avut seismul și în ce orașe s-a resimțit

Un nou cutremur în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc joi la ora 16:56, în zona seismică Vrancea.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru mamele din România! Cu cât se modifică alocațiile de la 1 ianuarie 2025

Cutremurul a avut magnitudinea 2.8 și s-a produs la adâncimea de 66.1 de kilometri. Cutremurul s-a produs în apropiere de Focșani, Buzău, Bârlad, Sfântu-Gheorghe, Bacău și Brașov.

''În ziua de 10 Octombrie 2024, la ora 16:56:55 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.8, la adâncimea de 66.1 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 28km V de Focsani, 70km N de Buzau, 81km SV de Barlad, 82km E de Sfantu-Gheorghe, 87km S de Bacau, 97km E de Brasov'', este mesajul transmis de Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Citește și: Imagini apocaliptice! Uraganul Milton a făcut ravagii în Florida: S-au raportat 27 de tornade și a fost emis ordin de evacuare