Cutremur în această dimineață în România! Ce magnitudine a avut și în ce orașe a fost resimțit

Autor: Diana Bostan

Un nou cutremur s-a produs în zona seismică Vrancea.

Sursa: Pexels

Un nou cutremur s-a produs în România vineri, 11 octombrie. Seismul a fost înregistrat în zona seismică Vrancea.

În dimineața zilei de 11 octombrie 2024, la ora locală 07:03:09, în zona seismică Vrancea s-a produs un cutremur de mică intensitate, cu o magnitudine de 2,4 pe scara Richter.

Citește și: Un nou cutremur în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit

Un nou cutremur s-a produs în zona seismică Vrancea

Seismul a avut loc la o adâncime de 25,4 kilometri, fiind localizat în județul Vrancea, o zonă cunoscută pentru activitatea sa seismică frecventă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Se măresc iar pensiile, odată cu luna noiembrie! Cine va beneficia de această majorare?

Chiar dacă magnitudinea a fost redusă, cutremurul a fost resimțit ușor în mai multe orașe din apropiere. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului( INFP), epicentrul s-a aflat la 13 kilometri nord-est de municipiul Focșani, iar seismul s-a simțit și în alte localități importante din regiune.

Citește și: Cutremur miercuri seară în România! Ce magnitudine a avut seismul și în ce orașe s-a resimțit

Orașele Bârlad (56 km sud-vest), Galați (70 km nord-vest), Brăila (79 km nord-vest) și Buzău (80 km nord-est) au fost printre cele mai apropiate de zona de producere a cutremurului. De asemenea, locuitorii din Bacău (90 km sud) și Vaslui (99 km sud) au fost suficient de aproape pentru a simți trepidațiile.

Deși cutremurul nu a avut o magnitudine semnificativă și nu s-au raportat pagube materiale sau victime, asemenea evenimente atrag mereu atenția asupra activității seismice din România, în special în zona Vrancea, recunoscută pentru riscul ridicat de producere a cutremurelor.