Incident dramatic în Olt: Un bărbat a încercat să își arunce propria locuință în aer după ce i-a dat foc și s-a baricadat în ea cu trei butelii cu gaz. Motivul pentru care a recurs la acest gest disperat

Autor: Cristina Mocanu

Un bărbat a încercat să își arunce propria locuință în aer după ce i-a dat foc acesteia și s-a baricadat în ea cu trei butelii cu gaz.

Sursa: adevarul.ro

Un bărbat din Olt a vrut să arunce casa în care locuia, după ce a dat foc locuinței și s-a baricadat în ea cu trei butelii cu gaz.

Un incident grav a avut loc în comuna Movileni, județul Olt, unde un bărbat și-a incendiat locuința și s-a baricadat cu trei butelii cu gaz în interior. Intervenția rapidă a poliției și a pompierilor a prevenit o tragedie de proporții.

Un bărbat a dat foc propriei case și s-a baricadat în ea cu trei butelii

Un incident dramatic a avut loc în comuna Movileni, județul Olt, pe 10 octombrie 2024, când un bărbat și-a incendiat locuința și s-a baricadat în casă cu trei butelii cu gaz.

Evenimentul a pus în alertă zeci de persoane și a necesitat intervenția rapidă a poliției, pompierilor și a primarului localității, evitându-se o tragedie de proporții.

Potrivit adevarul.ro conflictul a început în urma unei certe între bărbat și soția sa, care a părăsit locuința pentru a căuta adăpost. Cumnata femeii a alertat autoritățile, crezând că sora sa este în pericol. Când polițiștii au sosit, au constatat că femeia era în siguranță în afara locuinței, însă bărbatul refuza să iasă din casă și amenința că va arunca totul în aer.

Situația s-a complicat rapid, deoarece casa era deja cuprinsă de flăcări, iar în interior se aflau trei butelii cu gaz, crescând riscul unei explozii devastatoare.

Citește și: Polițiștilor nu le-a venit să creadă: Motivul surprinzător pentru care o femeie de 52 de ani și-a dat foc mașinii în Capitală! Femeia se află în arest preventiv

Primarul din Movileni a reușit să îl imobilizeze pe bărbat

Primarul localității, Sorin Toma, a încercat să îl convingă pe bărbat să renunțe la gestul său extrem. Urcând la balconul locuinței cu ajutorul unei scări, primarul a reușit să-l abordeze și să-l imobilizeze pe bărbat chiar în momentul în care acesta încerca să-și ducă la îndeplinire planul periculos. În același timp, polițiștii au pătruns în casă prin parter, reușind să scoată buteliile și să reducă astfel riscul unei explozii.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Se măresc iar pensiile, odată cu luna noiembrie! Cine va beneficia de această majorare?

Intervenția promptă și curajoasă a polițiștilor, împreună cu ajutorul echipei de pompieri și a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Movileni, a reușit să limiteze pagubele și să evite o catastrofă.

Pompierii ISU Olt au intervenit cu două autospeciale și un echipaj SMURD, reușind să lichideze incendiul înainte ca acesta să se extindă la întreaga locuință.

Citește și: Un nou cutremur în această seară, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit

După incident, bărbatul a fost internat la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, iar împotriva sa a fost emis un ordin de protecție pentru a asigura siguranța familiei.

Cauza probabilă a incendiului a fost declarată acțiune intenționată, iar materialele din patru camere de locuit au fost afectate de foc. Intervenția rapidă a autorităților a fost crucială pentru a preveni un dezastru major și a proteja comunitatea locală.