Scene de groază în Cluj-Napoca! Două fete de 7 și 11 ani au fost arse pe mâni și pe față după ce au participat la un experiment care a eșuat la un târg științific

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 13 oct 2024, 09:04

Două fete de 7 și 11 ani au fost arse pe mâni și pe față după ce au participat la un experiment care a eșuat la un târg științific

Sursa: pexels.com

Două fetițe de 7 și 11 au ajuns de urgență la spital după ce au fost arse pe mâni și pe față la un târg științific care a avut loc în Cluj-Napoca.

Două fetițe de 7 și 11 ani au suferit arsuri pe față și mâini în urma unui experiment eșuat la un târg științific din Cluj-Napoca. Incidentul a avut loc într-un parc din oraș, atrăgând intervenția rapidă a echipajelor de urgență.

Două fete au fost arse pe față și mâni după ce au participat la târg științific din Cluj

Cluj-Napoca a fost martorul unor momente dramatice, sâmbătă seara, când două fetițe de 7 și 11 ani au suferit arsuri pe față și pe mâini în urma unui experiment demonstrativ care a eșuat, în

cadrul unui târg științific desfășurat într-un parc de pe strada Teodor Mihali.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj, fetele au fost victimele unui incident nefericit în timpul unui eveniment public. „Un echipaj SMURD și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Cluj au acordat asistență medicală pentru două minore, în vârstă de 7 și 11 ani, care au suferit arsuri la nivelul feței și al membrelor superioare, după ce au asistat la un experiment demonstrativ, parte dintr-un eveniment public”, a transmis ISU Cluj, potrivit actualdecluj.ro.

Echipajele medicale au ajuns rapid la fața locului și au găsit cele două fete conștiente și cooperante, cu o stare generală relativ bună în ciuda rănilor suferite. Ambele copile au fost consultate pe loc de paramedici, fiind ulterior transportate la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate.

Citește și: Incident grav în județul Iași! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare de vulpi

Incidentul a generat îngrijorare în rândul participanților la târgul științific, evenimentul fiind conceput inițial pentru a stârni interesul copiilor față de știință și tehnologie. Experimentele demonstrative sunt adesea atractive și captivante, însă incidentul subliniază importanța respectării măsurilor de siguranță stricte în desfășurarea acestora.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Anunț important pentru femei! Cum își pot recupera pensia de văduvă

Ancheta în desfășurare

Autoritățile au deschis o anchetă pentru a determina circumstanțele exacte ale incidentului și pentru a stabili dacă au fost respectate toate măsurile de siguranță necesare. Se dorește clarificarea dacă materialele folosite în experiment erau adecvate pentru un public format în mare parte din copii și dacă măsurile de protecție au fost suficiente pentru a preveni accidentele.

Evenimentele de acest gen sunt esențiale pentru educația copiilor, dar trebuie gestionate cu responsabilitate maximă pentru a evita riscuri de acest fel.

Incidentul de la Cluj-Napoca servește drept un avertisment serios pentru organizatori, care trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța participanților.

Reacțiile comunității locale au fost de solidaritate față de familiile fetelor rănite, iar mai multe voci din mediul online au subliniat necesitatea unor reglementări mai stricte pentru evenimentele de tip târg științific, în special când sunt implicați minori. ISU Cluj a îndemnat publicul să trateze cu seriozitate și respect orice experiment științific și să respecte toate indicațiile de siguranță.

Organizatorii târgului științific nu au oferit deocamdată un comunicat oficial cu privire la incident, dar se așteaptă să colaboreze cu autoritățile în desfășurarea anchetei.

Citește și: Polițiștilor nu le-a venit să creadă: Motivul surprinzător pentru care o femeie de 52 de ani și-a dat foc mașinii în Capitală! Femeia se află în arest preventiv

Astfel, Incidentul nefericit din Cluj-Napoca aduce în discuție importanța siguranței în desfășurarea experimentelor științifice publice, în special când acestea se adresează unui public tânăr. Sănătatea și siguranța participanților trebuie să fie întotdeauna prioritatea principală, iar măsurile de protecție și prevenire să fie implementate cu strictețe maximă.