Cine este bărbatul care a murit în timp ce alerga la maratonul din Capitală. I s-a făcut rău în timpul competiției, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 14 oct 2024, 11:42

Bărbatul participa la Campionatele Mondiale de Maraton Masters, organizate în cadrul celei de-a 17-a ediții a Maratonului Internațional București

Sursa: Facebook

Tragedie la maratonul din București, unde un bărbat de origine străină și-a pierdut viața după ce a acuzat stări de rău.

Bărbatul de origine filipineză participa la Maratonul Internațional București, atunci când i s-a făcut rău și s-a prăbușit. Din păcate, în ciuda eforturilor, medicii ajunși la fața locului nu l-au mai putut salva.

Citește și: Incident grav în județul Iași! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare de vulpi

Bărbatul a suferit un stop cardio respirator

Maratonul care a avut loc în weekend-ul 12-13 octombrie 2024 în Capitală a fost urmat de o tragedie în ziua de duminică, 14 octombrie, atunci când un bărbat în vârstă de 75 de ani a decedat în timpul competiției. 

Potrivit Agerpres, bărbatul a fost transportat de urgență la Spitalul Floreasca, unde s-au aplicat manevre de resuscitare, însă acestea nu au avut succes.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Anunț pentru elevele din toată țara! Când vor fi livrați banii pe carduri?

Potrivit declarațiilor soției sale, bărbatul era cunoscut ca fiind hipertensiv și, cel mai probabil, nu își lua tratamentul medicamentos. El participa la Campionatele Mondiale de Maraton Masters, organizate în cadrul celei de-a 17-a ediții a Maratonului Internațional București, care a avut loc în acest weekend.

Citește și: Un celebru tiktoker s-a stins din viață la doar 35 de ani, în timp ce alerga la un maraton! Cum a prevestit bărbatul ceea ce urma să i se întâmple: „Sunt îngrijorat...”

Maratonul București Raiffeisen Bank din acest an a inclus și Campionatele Mondiale de Maraton Masters, competiție destinată alergătorilor de peste 35 de ani. La eveniment au fost înscriși aproximativ 500 de sportivi din peste 40 de țări.