Fetele ce nu urmează această superstiție riscă să rămână nemăritate! Tradiții, obiceiuri și superstiții de Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir 2024

Autor: Bianca Vidoi

Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir

Sursa: doxologia.ro

Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, este pomenit la data de 26 octombrie 2024, iar acestea sunt tradițiile, obiceiurile și superstițiile pe care creștinii le urmează.

Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, este celebrat la data de 26 octombrie 2024, în calendarul creștin ortodox fiind trecut alături de o cruce roșie. Această sărbătoare este considerată a doua cea mai importantă din luna octombrie, după pomenirea Sfintei Cuvioase Parascheva. Iată care sunt tradițiile, obiceiurile și superstițiile pe care creștinii le urmează pentru a se feri de rele.

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir 2024

Se crede că ziua în care este prăznuit Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, reprezintă sfârșitul toamnei și începutul iernii. În această zi păstorii încearcă să își dea seama cum o să fie iarna ce vine, cu ajutorul unui cojoc. Cojocul o să fie așezat pe iarbă, în mijlocul oilor, iar dacă pe acesta se va așeza o oaie neagră, atunci iarna o să fie una bună, iar în cazul în care se va așeza o oaie albă, așteptăm o iarnă aspră.

Citește și: Ce nu trebuie să facem de Sfântul Dumitru? Acesta este sărbătorit la sfârșitul lunii octombrie

Un alt mod de o observa cum va fi vremea în perioada următoare este mersul oilor în dimineața de Sfântul Mucenic Dimitrie. În cazul în care se trezește prima dată o oaie albă și merge spre sud, atunci iarna va fi una grea, iar dacă prima dată se trezește o oaie neagră și merge spre nord, atunci iarna va fi ușoară.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Anunț pentru elevele din toată țara! Când vor fi livrați banii pe carduri?

Se crede că dacă vremea va fi înnorată în ziua în care este amintit Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, atunci iarna ce se apropie va fi una aprigă și însoțită de zăpezi.

Superstiții de Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir

La data de 26 octombrie 2024, când este pomenit Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, nu trebuie sub nicio formă să semănăm usturoiul, deoarece se crede că astfel atragem paguba în viața noastră pe parcursul anului ce urmează. De Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, nu este indicat să folosim pieptănul, deoarece astfel atragem în calea noastră primejdii și necazuri, potrivit antena3.ro.

Persoanele ce au împrumutat bani pe parcursul ultimelor șase luni trebuie să îi returneze pe 26 octombrie 2024, astfel încât anul următor să aibă parte de noroc și să îi meargă bine. În această zi oamenii taie coama cailor tineri, astfel încât să se asigure că aceasta o să crească mai frumoasă și mai lungă în perioada următoare.

De Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, nu este indicat să ne certăm cu cineva sau să ne supărăm pe cei apropiați.

Femeile nu trebuie să coasă la data de 26 octombrie 2024, deoarece se crede că astfel nu se mai mărită niciodată.