Bugetarii vor avea parte de încă două zile libere! Lista completă a zilelor libere pentru anul 2025

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 14 oct 2024, 16:04

Bugetarii vor avea parte de încă două zile libere

Sursa: freepik

Ministerul Muncii a emis un proiect de Hotărâre de Guvern prin care să se stabilească încă două zile libere pentru anul 2025.

Bugetarii se vor bucura de mai multe zile libere pe parcursul anului 2025, după ce Ministerul Muncii a emis un proiect de Hotărâre de Guvern prin care să se stabilească încă două zile libere. Fiecare zi liberă adăugată o să adauge o punte între zilele libere deja existente și zilele de weekend. Iată care sunt noile zile libere din anul 2025 pentru bugetari.

Bugetarii vor avea parte de încă două zile libere

Bugetarii vor avea parte de o minivacanță chiar la începutul anului 2025, minivacanță ce o să dureze o săptămână. Zilele de 1 și 2 ianuarie sunt libere de la stat de Anul Nou, iar începând cu anul 2025 și zilele de 6 și 7 ianuarie sunt libere legale prevăzute de Codul Muncii, mai exact de Bobotează și de Sfântul Ioan Botezătorul. S-a stabilit ca și ziua de 3 ianuarie să fie liberă pentru bugetari, astfel încât să se formeze o punte cu weekendul 4- 5 ianuarie 2025. 

Astfel, peste un milion de români ce lucrează la stat vor începe munca la data de 8 ianuarie 2024, după o săptămână de vacanță. În cadrul aceluiași proiect emis de Ministerul Muncii se arată ca și ziua de 2 Mai să fie liberă pentru bugetari. Ziua Muncii este celebrată anual la data de 1 mai, zi ce este liberă de la stat, iar în anul 2025 această zi pică joia.

Citește și: Mai multe zile libere de la stat în 2025! Când vor avea parte de prima minivacanță bugetarii? Calendarul complet al zilelor libere

"Instituțiile şi autoritățile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 ianuarie 2025, respectiv 31 mai 2025, potrivit planificărilor stabilite prin acte administrative emise la nivelul fiecărei autorități şi instituții publice.

Pentru munca prestată potrivit alin. (2) nu se acordă timp liber corespunzător", precizează ministerul Muncii, potrivit observatornews.ro.

Cum ziua de 1 mai pică într-o zi de joi, s-a hotărât ca și ziua de vineri, 2 mai să fie liberă pentru bugetari, astfel încât să se formeze o punte cu weekendul 3- 4 mai 2025. În cazul în care activitatea bugetarilor nu poate fi oprită din motive legate de caracterul procesului de producție sau a specificului activității, aceștia nu vor beneficia de aceste două zile libere.

Lista zilelor libere legale în anul 2025

1 ianuarie, miercuri- Anul Nou

2 ianuarie, joi- Anul Nou

3 ianuarie, vineri- Punte pentru weekend 

6 ianuarie, luni- Boboteaza

7 ianuarie, marți- Sfântul Ioan Botezătorul

24 ianuarie, vineri- Ziua Unirii Principatelor Române

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Ce categorie de femei va beneficia de un al 13-lea venit? Unele vor beneficia și de prime de Crăciun!

18 aprilie, vineri- Vinerea Mare

20 aprilie, duminică- Paștele

21 aprilie, luni- Paștele

1 mai, joi- Ziua Muncii

2 mai, vineri- Punte pentru weekend

1 iunie, duminică- Ziua Copilului

8 iunie, duminică- Rusalii

9 iunie, luni- Rusalii

15 august, vineri- Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie, duminică- Sfântul Andrei

1 decembrie, luni- Ziua Națională a României

25 decembrie, joi- Crăciunul

26 decembrie, vineri- Crăciunul