Ce sumă a plătit Mr. Beast pentru a filma în România! Videoclipul din Salina Turda a devenit viral

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 15 oct 2024, 09:27

Pentru a putea filma această aventură subterană, Salina Turda a fost închisă publicului timp de o săptămână, în luna iulie

Sursa: Captură TikTok

Salina Turda, una dintre cele mai cunoscute atracții turistice din România, a ajuns în centrul atenției din întreaga lume datorită unui clip realizat de faimosul YouTuber american Mr. Beast.

Pentru a putea filma această aventură subterană, Salina Turda a fost închisă publicului timp de o săptămână, în luna iulie. În schimbul accesului exclusiv, presa locală a raportat că primăria din Turda ar fi încasat un milion de euro.

Citește și: Cum se prepară Salinatele de Turda, produsul românesc recunoscut european

Clipul lui Mr. Beast de la Salina Turda a strâns aproape 50 de milioane de vizualizări

Cu peste 320 de milioane de urmăritori și o avere impresionantă de 700 de milioane de dolari, Mr. Beast (pe numele real Jimmy Donaldson) a filmat un test de supraviețuire de șapte zile în fosta mină de sare, situată la 40 de metri sub pământ și a provocat alți 11 influenceri la o astfel de experiență.

„În timpul celui de-al doilea război mondial, când România era bombardată, mii de oameni se ascundeau aici.

Acum, doar un grup de YouTuberi mai trăiesc aici. Chiar dacă arată ca ceva venit direct din viitor, acest oraş este construit în interiorul unei mine vechi de peste 1.000 de ani"
,
spune Mr. Beast în clipul lui.

Videoclipul a devenit viral și a adunat aproape 50 de milioane de vizualizări.

Acum este în topul celor mai urmărite clipuri de pe YouTube în mai multe țări, inclusiv Statele Unite, Canada, Brazilia, Australia și diverse state europene.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Ce categorie de femei va beneficia de un al 13-lea venit? Unele vor beneficia și de prime de Crăciun!

Mr. Beast a fost desemnat cel mai bine plătit YouTuber în 2021, cu câștiguri de 54 de milioane de dolari.

Salina Turda, o comoară pe harta globală

Popularitatea videoclipului a avut un impact major asupra vizibilității internaționale a Salinei Turda. În mod obișnuit, acest loc primește aproximativ 600.000 de turiști pe an, iar pentru a atinge 50 de milioane de vizitatori, ar fi nevoie de 83 de ani. 

Citește și: Fontana di Trevi nu va mai putea fi vizitată gratis. Autoritățile italiene pregătesc o taxă de intrare pentru turiști

„În vara aceasta am avut şi 7.000 de vizitatori pe zi. Cu siguranţă, la 300 şi ceva de milioane de vizualizări pe care le poate avea acest clip se va intensifica. Noi am făcut deja demersurile pentru ca Salina Turda să intre în patrimoniul UNESCO", spune Cristian Octavian Matei- primar Turda, potrivit Observator.