Cea mai bogată femeie din lume în 2024. Cum și-a construit averea Françoise Bettencourt Meyers și în ce afaceri a ales să investească

Autor: Bianca Vidoi

Françoise Bettencourt Meyers

Sursa: Facebook Françoise Bettencourt Meyers

Lumea afacerilor și a finanțelor începe să se bucure de tot mai multe prezențe feminine, iar Françoise Bettencourt Meyers este considerată cea mai bogată femeie din lume în 2024.

Procentul femeilor din totalul persoanelor cu valoare netă ultra ridicată este de 11%, iar tot mai multe femei de succes investind în afaceri ce le aduc sume colosale în conturi. Pe primul loc în topul celor mai bogate femei din lume se află Françoise Bettencourt Meyers, pentru al patrulea an consecutiv. Iată în ce afaceri a decis să investească pentru a ajunge cea mai bogată femeie din lume în 2024.

În ce afaceri a ales să investească Françoise Bettencourt Meyers?

Françoise Bettencourt Meyers se menține pe primul loc al topului celor mai bogate femei din lume pentru al patrulea an la rând, datorită alegerilor financiare pe care le face în fiecare an. Aceasta este moștenitoarea L’Oréal, Françoise Bettencourt Meyers, fiind estimat că 99,5 miliarde de dolari din averea acesteia vine din cele aproximativ 35 de procente pe care le deține în acțiuni L’Oréal Group.

Aceasta împarte aceste acțiuni cu soțul ei, dar și cu cei doi fii.

Citește și: Ce avere are Carmen Tănase? Actrița a dezvăluit câți bani a strâns de-a lungul anilor

Începând cu anul 1977, Françoise Bettencourt Meyers a devenit vicepreședintele companiei și membru în consiliul de administrație al L’Oréal. Anul 2024 a fost unul de bun augur pentru Françoise Bettencourt Meyers, deoarece acțiunile L’Oréal au crescut cu 20%, creștere ce i-a adus o avere de 19 miliarde de dolari în acest an.

Această creștere a acțiunilor L’Oréal au ajutat-o pe Françoise Bettencourt Meyers să își mențină titlul de cea mai bogată femeie din lume în 2024.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Care sunt problemele de sănătate cu care se confruntă fratele adoptiv al Claudiei Puican? "Ne-au spus să așteptăm până la vârsta de 18 ani!”

Françoise Bettencourt Meyers nu s-a oprit doar la a deține acțiuni impresionante în L’Oréal Group, ci a continuat să învestească în afaceri de succes. Cea mai bogată femeie din lume în 2024 este și președinta companiei Téthys Invest, dar și a Fundației Bettencourt Schueller, potrivit forbes.ro.

Cine este Françoise Bettencourt Meyers?

Françoise Bettencourt Meyers s-a născut la data de 10 iulie 1953, în Neuilly-sur-Seine, Franța, iar aceasta a fost fiica lui Liliane Bettencourt, ce a fost moștenitoarea companiei de cosmetice L’Oréal și a lui André Meyers.

Tatăl lui Françoise Bettencourt Meyers era un important om de afaceri, pasiune pe care o împărțea și cu mama fetei, ce a ajuns să fie una dintre primele femei care a făcut parte din consiliul de administrație al L’Oréal.

Tatăl lui Françoise Bettencourt Meyers era pasionat de artă, iar părinții fetei și-au dorit să o împingă pe fiica lor spre același domeniu, insuflându-i astfel iubirea pentru operele de artă și pictură.

Françoise Bettencourt Meyers a studiat istoria artei la Sorbona din Paris, după care a terminat masterul la Institutul de Artă Courtauld din Londra.

În anul 2017 a primit o moștenire semnificativă din partea mamei sale, estimată la acea vreme la 23 de miliarde de dolari, iar Françoise Bettencourt Meyers a decis să susțină cu ajutorul acestor bani diferite cauze filantropice, atât din Franța, cât și din străinătate, potrivit descopera.ro.