Te ajută sau nu oțetul de mere organic și nefiltrat la slăbit?

Author: Diana Tilă

Tendințe sunt cât încape în lumea dietelor, iar mulți susțin că o linguriță de oțet de mere organic și nefiltrat i-au ajutat să scape de kilogramele în plus. E adevărat, sau e doar de șaradă?

În ceea ce privește nutriția, există puține studii ce dovedesc că o linguriță de otet de mere nefiltrat te-ar ajuta să slăbești ca prin magie. Într-adevăr, îți taie puțin din apetit și te ajută să scazi poftele, însă ce rost are să iei oțet de mere, dacă restul dietei tale nu se schimbă? Totul ține de mentalitate și abordarea dietei. Nu există o soluție magică în ceea ce privește slăbitul, dar te poți folosi de lucruri precum oțetul ca să-ți grăbești puțin pașii. Hai să discutăm pe îndelete despre acest subiect!

Dieta: ce trebuie și ce nu trebuie să mănânci? E corectă această gândire?

Atunci când lumea vrea să slăbească, își imaginează că trebuie să renunțe la diverse bunătăți și să adopte un stil de viață verde, mâncând doar legume și bând otet de mere organic la prima oră a dimineții. Ei bie, nici una dintre extreme nu e bună pentru tine: într-adevăr, să reduci caloriile și să tai din pizza, burgeri și cartofi pai este o soluție excelentă dacă vrei să scapi de 2-3kg într-o săptămână, dar nu te ajută cu nimic, deoarece ți se va face poftă de aceste preparate la scurt timp după.

Practic, poți mânca orice, atât timp cât înveți să numeri caloriile și să consumi totul cu moderație. Dacă îți e poftă de pizza, planifică-ți mesele astfel încât să lași loc de ea. Să presupunem că ești o femeie tipică, iar raportul tău zilnic de calorii este 1800kcal. O pizza mică spre medie, cu salam, are aprox. 1100kcal, ceea ce lasă puțin loc de altceva. Cele 700kcal le poți “cheltui” pe preparate care să-ți țină de foame până ajungi să mănânci pizza, sau le poți tăia ca să ajungi într-un deficit caloric. Deficitul caloric este întocmai ceea ce te ajută să slăbești. Deci, dacă vrei pizza, nu-ți interzice nimeni să o mănânci.

Desigur, acest lucru nu te va ajuta neapărat pe termen lung, având în vedere că mulți nu se satură doar cu o pizza pe zi. Ai nevoie de fibre, carbohidrați și proteine din alimente sănătoase, ca să-ți stăpânești foamea și să obții o dietă echilibrată.

Multă lume ajunge, așadar, să pună sub lupă tot ce mănâncă și este mai atentă cu produsele pe care le cumpără. De aceea, a apărut și are și succes piața produselor bio, organice, vegane și toate cele. Atunci când fiecare calorie contează, vrei să mănânci ceva de calitate, care să fie și sățios, și gustos. Alternativele vegetale ale cărnii sunt și ele o bună alegere pentru cei care vor să slăbească, fiind deseori mai slab calorice, la fel de sănătoase, dar o idee mai slab proteice.

În orice caz: slăbitul ține de moderație. Atunci când te restricționezi până la disperare, riști să suferi de efectul yo-yo: slăbești și te îngrași la loc. Alege produse bio, care sunt mai sănătoase și calculează-ți zilnic caloriile: vei fi surprins(ă) cât de multe calorii au unele produse convenționale!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.