Abia acum s-a aflat! Care ar fi cauza morții lui Valeriu Dan Pavel. Actorul filma pentru sezonul 2 din „Wednesday”

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 18 oct 2024, 14:42

Miercuri seară, actorul Valeriu Dan Pavel, cunoscut de apropiați drept „Puiu”, a murit în mod subit, după ce s-a prăbușit pe o stradă din București.

Conform Cancan, Valeriu Dan Pavel ar fi suferit un atac de cord care i-a curmat viața instantaneu. Actorul era apreciat pentru activitatea sa în teatru și televiziune. De asemenea, acestea a fost o figură bine-cunoscută în peisajul artistic românesc, dar și pe plan internațional.

Valeriu Dan Pavel filma pentru sezonul 2 din „Wednesday” 

Valeriu Dan Pavel și-a construit o carieră diversificată în industria cinematografică și teatrală, întrucât a fost implicat în numeroase producții de succes.

Recent, cariera sa a cunoscut o ascensiune spectaculoasă odată cu rolul său în sezonul al doilea al serialului „Wednesday”, creat inițial de renumitul regizor Tim Burton.

Aceasta a fost o producție internațională, în care actorul român a reușit să obțină un rol mic, dar memorabil. Deși nu era un personaj central, colegii și colaboratorii săi spun că Valeriu era foarte apreciat de echipa de producție și se afla într-un moment important al carierei sale.

Citește și: Doliu în lumea cinematografiei din România. Actorul Valeriu Pavel Dan s-a stins din viață la doar 53 de ani

Un detaliu emoționant legat de participarea sa la filmările pentru „Wednesday” a fost faptul că actorul a depășit una dintre cele mai mari temeri personale – zborul cu avionul. Pentru a ajunge la Dublin, unde aveau loc filmările, Valeriu a zburat pentru prima dată.

Astfel, a dovedit că dorința lui de a face parte dintr-o producție internațională de amploare fiind mai puternică decât orice teamă. Filmările au durat peste un an, timp în care actorul a făcut naveta între București și Dublin.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Oana Roman, postare neașteptată pe rețelele de socializare! Vedeta a vorbit despre pensia alimentară a fiicei ei: „Prima lună când primim, de bună voie, pensia alimentară.”

Cei care l-au cunoscut pe Valeriu Dan Pavel sunt sfâșiați de durere

Pe plan personal, Valeriu Dan Pavel era tatăl unui băiat de 12 ani, născut dintr-o relație anterioară cu o stomatologă. Moartea lui subită lasă în urmă o familie îndurerată și o comunitate artistică devastată. Colegii de breaslă, prietenii și fanii săi au fost profund afectați de această pierdere neașteptată, iar mesajele de condoleanțe curg pe rețelele sociale.

Actorul este descris de toți cei care l-au cunoscut drept un om cald, plin de viață, și un profesionist desăvârșit.

„Azi s-a prăpădit un actor, Valeriu Pavel Dan. Unul dintre cei mai talentați oameni pe care i-am văzut eu vreodată. Daca s-ar fi născut într-o vreme normală, în care ar fi fost apreciați actorii de comedie, probabil că ar fi atins un nivel senzațional. Când intra într-o cameră, te apuca imediat râsul, avea har, avea un fel unic de a vorbi și de a scoate tot felul de perle.

N-a avut prea mult loc într-o industrie în care altele sunt criteriile, nu talentul.

Citește și: Când apare sezonul 2 al serialului „Wednesday”. Producția a ajuns pe locul I în top 10 cele mai bune seriale Netflix

Era un om fain și nu-mi vine să cred că scriu despre el la trecut. Am fost colegi o vreme, iar in timp, cum se întâmplă, am rărit legăturile, până ce am ajuns să ne vedem doar întâmplător. Dar întotdeauna, întotdeauna, m-am așteptat ca talentul lui de comediant sa explodeze într-un film care să facă România să râdă cu lacrimi. Întotdeauna am crezut că într-o zi mă voi duce la film, îl voi vedea în rolul principal, iar lumea va zice: "Ăsta e ca Toma Caragiu!". Atât de bun era. Păcat că nu s-a întâmplat! A fost un mare talent, dar țara nu va afla niciodată asta. Te pup, Puiu!”,  a scris  Silviu Iliuță pe Facebook, joi.