Ea este Liliana, românca ucisă de iubit în Italia. Totul ar fi pornit de la o ceartă

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 18 oct 2024, 15:43

Youssef Moulay Mahid a fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru uciderea Lilianei Cojita

 
Sursa: padovaoggi/pixabay

Liliana Cojita, o româncă în vârstă de 55 de ani, a fost ucisă de iubitul ei, după o ceartă în care bărbatul și-a pierdut cumpătul. Când și-a dat seama ce a făcut, acesta s-a predat poliției.

În septembrie 2023, Youssef Moulay Mahid a fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru uciderea fostei sale iubite, Liliana Cojita, o femeie româncă de 55 de ani, în localitatea Tombolo, Italia.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul româncei găsită fără viață în curtea unei vile din Italia. Care este, de fapt, motivul pentru care a fost ucisă: „Am vrut să știu cum e”

Liliana plecase în Italia pentru a fi mai aproape de sora ei

Crima a avut loc în apartamentul în care Liliana locuia împreună cu alți colegi de cameră, printre care și Mahid, care se afla acolo ca oaspete. Relația lor, marcată de tensiuni, s-a încheiat tragic în urma unei dispute violente, în care Mahid a strangulat-o pe Liliana.

Liliana Cojita s-a născut pe 1 noiembrie 1967 în România și s-a mutat în Italia pentru a fi mai aproape de sora sa, care locuia în zonă și se confrunta cu probleme de sănătate

în familie. La momentul tragediei, Liliana era șomeră și nu avea un loc de muncă stabil.

Citește și: Motivul pentru care tânărul în vârstă de 21 de ani l-ar fi ucis pe șoferul de ridesharing. Concubina principalului suspect ar fi povestit totul anchetatorilor

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Tot ce trebuie să știe femeile despre ajutorul social! Cât este cuantumul ajutorului pentru familia cu copii

În ziua tragediei, o ceartă între cei doi a escaladat rapid și a dus la moartea femeii. După comiterea crimei, Mahid, realizând gravitatea faptelor sale, s-a predat poliției și a mărturisit că și-a pierdut cumpătul.

„Am ucis o femeie, este în apartament, nu știu ce s-a întâmplat. Am avut o ceartă și mi-am pierdut cumpătul, ” relatează  Padova Oggi

Procesul care a urmat a dezvăluit detalii despre natura relației lor, considerată probabil toxică, și despre circumstanțele care au dus la comiterea faptei. Mahid a fost găsit vinovat de omor și a primit o sentință de 19 ani de închisoare.