El este Vali, instructorul de zbor a cărui pasiune i-a adus sfârșitul. Bărbatul a murit pe loc după ce a căzut de la 100 de metri înălțime în timpul unui zbor de antrenament cu parapanta

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 21 oct 2024, 10:32

Vali a murit după ce a căzut de la o înălțime de aproximativ 100 de metri.

Sursa: Facebook: Vali Cîrlan

Un instructor de zbor și-a pierdut viața în timpul unui zbor de antrenament cu parapanta, într-un tragic incident petrecut în Bunloc, Brașov.

Vali, un instructor experimentat, se afla într-un zbor obișnuit cu un elev, când, din cauze încă necunoscute, sistemele de siguranță ale parapantei s-au desprins, iar el s-a prăbușit de la aproximativ 100 de metri înălțime.

Citește și: Panică pe Aeroportul Otopeni! Un avion care transporta 228 de pasageri a aterizat de urgență

Bărbatul în vârstă de 47 de ani s-a prăbușit de la o înălțime de aproximativ 100 de metri

Ceea ce trebuia să fie o dimineață obișnuită, în care Vali Cîrlan urma să își ghideze elevul într-un zbor în tandem, s-a transformat într-un coșmar. Potrivit observatornews.ro, instructorul experimentat, în vârstă de 47 de ani, s-a prăbușit de la o înălțime de aproximativ 100 de metri, după ce, din motive încă necunoscute, s-a desprins de parapanta sa. Eforturile sale disperate de a redresa situația nu au fost suficiente, iar impactul cu solul i-a fost fatal.

Citește și: O femeie din Călărași a căzut cu tot cu balcon de la etajul 3, în timp ce întindea rufe. În ce stare se află în aceste momente

Incidentul s-a petrecut sub privirile îngrozite ale elevei său, care rămăsese în parapantă și a asistat la căderea dramatică a instructorului. Eleva a rămas suspendat la mare înălțime, neavând experiența necesară pentru a ateriza singură.

Într-o situație de criză, colegii lui Vali, care se aflau la sol, au intervenit rapid, sunând-o și ghidând-o telefonic, pas cu pas, până ce aceasta a reușit să aterizeze în siguranță. În timp ce eleva a scăpat nevătămată, pentru Vali nu s-a mai putut face nimic, impactul violent cu solul lăsându-l fără viață pe loc.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Ministrul Agriculturii a anunțat ce se va întâmpla cu prețurile alimentelor! De ce crește prețul la carnea de porc? Atenționare pentru gospodine

Zborul fatal a început de la 1.200 de metri altitudine, în zona Bunloc, și trebuia să fie un zbor de agrement pentru o clientă tânără, în vârstă de 23 de ani. Tragedia s-a produs în apropierea aterizării, iar martorii au povestit că au văzut parapanta rotindu-se brusc deasupra caselor, înainte ca instructorul să cadă în gol. O vecină din zonă a declarat că a văzut momentul impactului și că totul s-a întâmplat atât de repede, încât nu a putut interveni.

Martorii la eveniment sunt în stare de șoc

Martorii spun că Vali a căzut pe asfalt, la aproximativ 1.800 de metri distanță de locul de decolare, impactul producându-se chiar pe o stradă din apropiere. „A căzut lângă maşina mea, un pic mai jos. Săracul!", a spus un martor ocular, încă șocat de eveniment, citat de sursa menționată anterior.

Imediat după incident, colegii lui Vali și martorii au încercat să înțeleagă ce s-a întâmplat. Unii cred că instructorul ar fi uitat să își asigure corect sistemele de siguranță, lucru ce i-a provocat căderea.

Citește și: Adevărul despre accidentul de mașină în care ar fi fost implicată Paula Seling: „Noroc că i-am răspuns lui tata”. Mesajul transmis de cântăreață pe rețelele sociale

Colegii săi, care îl cunoșteau ca un om extrem de precaut și meticulos, au fost profund șocați de această posibilitate. Cristi Tutunea, un alt instructor de parapantă și prieten al lui Vali, a declarat că Vali era cunoscut pentru seriozitatea sa și pentru atenția la detalii, insistând întotdeauna pe verificările riguroase înainte de decolare. Era un băiat foarte calculat şi foarte atent la detalii. De aceea mi s-a părut incredibil, nu mi-a venit să cred că a avut vreo problemă. În procedurile noastre, în curs, am insistat la verificările de siguranţă înainte de decolare”,  a spus acesta, potrivit observatornews.ro.

Polițiștii care au ajuns la fața locului au început imediat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele accidentului. În ciuda cercetărilor preliminare, nu s-a găsit niciun dispozitiv de siguranță atașat de trupul lui Vali, ceea ce a ridicat și mai multe semne de întrebare. De asemenea, anchetatorii vor analiza și imaginile filmate de camera video pe care instructorul o purta asupra sa în timpul zborului, sperând să obțină răspunsuri despre ce anume a dus la această tragedie.