„E știrea dimineții”. Dan Negru, mesaj tranșant după ce prețul aurului a atins un nou maxim istoric. Ce spune vedeta Kanal D despre rezervele de aur ale României

Autor: Diana Bostan

Dan Negru a amintit faptul că România deține una dintre cele mai mari rezerve de aur din Europa.

Sursa: Instagram: Negru Dan

Dan Negru a atras atenția asupra prețului record al aurului într-o postare pe Instagram, subliniind importanța aurului pentru România.

Dan Negru a menționat că, în timp ce știrile de dimineață se concentrează pe prețul gramului de aur, puțini amintesc că România deține una dintre cele mai mari rezerve de aur din Europa, peste 100 de tone, ceea ce o plasează în topul țărilor cu cele mai mari rezerve de aur la nivel mondial.

Citește și: Dan Negru propune un referendum în România, după cel din Republica Moldova: „Ar merita?”

Vedeta Kanal D susține că România se află în topul țărilor cu cele mai mari rezerve de aur

În postarea sa, Dan Negru a subliniat faptul că România deține peste 100 de tone de aur, fiind una dintre țările cu cele mai mari rezerve de aur din Europa și din lume. Cu toate acestea, el a atras atenția asupra istoriei lungi a extracției aurului din țară, menționând cum, după cucerirea Daciei, romanii au extras sute de tone de aur din Munții Apuseni.

Citește și: Primul mesaj transmis de Dan Negru după moartea Deliei Budeanu: „Îi țin minte vorbele” Ce lecție de viață a primit acesta de la prezentatoare TV în urmă cu mai mulți ani

Dan Negru a făcut referire și la istoria extracției aurului din țară, amintindu-l pe istoricul Neagu Djuvara, care spunea că după cucerirea Daciei, romanii au extras aproximativ 500 de tone de aur, ceea ce a făcut ca moneda lor de aur să crească în grosime de cinci ori.

El a subliniat că, deși o mare parte din aurul din Apuseni a fost extras de-a lungul secolelor, resursele naturale ale României încă există. În final, prezentatorul a accentuat ideea că nu există țări bogate și sărace, ci doar țări bine sau prost conduse, o reflecție asupra gestionării resurselor și potențialului unei națiuni.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”

„Prețul record la care a ajuns gramul de aur e știrea dimineții…Ăsta e muzeul aurului din Brad…La știrile despre prețul aurului să spunem și că România deține una din cele mai mari rezerve de aur din Europa, peste 100 tone și că suntem în topul țărilor deținătoare de aur din lume. Asta după ce de mii de ani aurul dinăuntru a plecat afară! Spunea Neagu Djuvara că după cucerirea Daciei, moneda de aur a romanilor a crescut în grosime de 5 ori.

Vreo 500 de tone de aur au extras doar romanii de aici dar Apusenii încă mai au…Pentru că nu există ţări bogate şi ţări sărace, ci există ţări bine conduse şi prost conduse.”, este mesajul postat de Dan Negru, pe Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by Dan Negru (@negru_dan)

Prețul aurului a atins un nou maxim istoric

Prețul aurului a înregistrat un nou record în România, depășind pentru prima dată pragul de 400 de lei pe gram. Conform datelor publicate de adevărul.ro, cotația a atins 403,0756 lei, marcând o creștere semnificativă, notează Click.

Citește și: Dan Negru, mesaj pentru candidații la prezidențiale de anul acesta: „Le amintesc vorba regelui Ferdinand”. Ce mesaj a transmis prezentatorul de la Kanal D

În contextul economic actual, aurul rămâne un activ valoros și stabil, atrăgând investitori datorită siguranței pe care o oferă.

Deși prețul acestuia a suferit fluctuații de-a lungul timpului, aurul continuă să fie unul dintre cele mai lichide active, fiind ușor de tranzacționat atât pe piața internă, cât și la nivel internațional.