A murit Michael Newman, actorul cunoscut pentru rolul din „Baywatch”. Cu ce probleme de sănătate se confrunta acesta

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 23 oct 2024, 08:58

Michael Newman a murit la vârsta de 68 de ani

Sursa: toofab.com

Este doliu în lumea cinematografiei. Actorul Michael Newman, cunoscut pentru rolul lui Mike „Newmie” Newman din popularul serial „Baywatch”, a murit la vârsta de 68 de ani.

Newman a fost diagnosticat în 2006 cu boala Parkinson, o afecțiune degenerativă a sistemului nervos care i-a afectat viața de zi cu zi și l-a adus tot mai aproape de moarte.

Citește și: Doliu în lumea cinematografiei din România. Actorul Valeriu Pavel Dan s-a stins din viață la doar 53 de ani

Michael Newman a murit înconjurat de prieteni și familie

Decesul actorului a fost confirmat de prietenul său apropiat, Matt Felker, regizor al filmului „After Baywatch: Moment in the Sun”. Într-o declarație pentru revista People, Felker a menționat că Michael Newman a murit pe 20 octombrie, „din cauza unor complicații cardiace.”

Felker a rememorat ultimele momente petrecute alături de actor, spunând că acesta, cu umorul său caracteristic, i-a spus: „Ai ajuns la timp” chiar înainte de a-și pierde cunoștința.

Newman s-a stins din viață înconjurat de prieteni și familie.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”

Michael Newman s-a născut în 1957, în California, și a devenit faimos odată cu rolul de salvamar Newmie din serialul „Baywatch”, care a rulat între 1989 și 2001.

El a apărut în 150 de episoade ale acestui show de succes, care urmărea viața salvamarilor din Malibu. Newman a fost singurul membru al distribuției care, în viața reală, era un salvamar instruit. În paralel cu rolul său din „Baywatch”, el a lucrat și ca pompier cu normă întreagă, reușind să echilibreze cariera de actor cu cea de salvator. După încheierea serialului, Newman și-a continuat cariera de pompier și s-a pensionat după 25 de ani de activitate.

Ce spunea Michael Newman despre Parkinson

În ultimii ani, actorul a fost activ în strângerea de fonduri pentru cercetarea bolii Parkinson, colaborând cu Fundația Michael J. Fox pentru a găsi un leac pentru această boală. Într-un interviu acordat revistei People, Newman a recunoscut că boala i-a schimbat viața și l-a obligat să reflecteze profund.

Citește și: Abia acum s-a aflat! Care ar fi cauza morții lui Valeriu Dan Pavel. Actorul filma pentru sezonul 2 din „Wednesday”

„Această boală terminală mi-a adus mult timp de gândire, pe care poate nu mi l-am dorit, dar care mi-a adus înțelepciune”, spunea el.