Locul din România în care accesul femeilor este strict interzis! Ce riscă femeile ce trec peste interdicție

Autor: Bianca Vidoi

Mănăstirea Frăsinei

Sursa: Facebook Manastirea Frasinei

România ascunde nenumărate locuri de poveste, iar acest loc din țara noastră nu permite accesul femeilor.

Contrat așteptărilor, există un loc în România în care accesul femeilor este strict interzis, interdicție ce are o durată de peste 150 de ani. Femeile nu au voie să intre în acest loc, nici măcar în vizită, interdicție ce se găsește chiar la intrare. Iată care este locul în care accesul femeilor este interzis, dar și ce riscă cele ce nu ascultă de această interdicție.

Locul din România în care accesul femeilor este strict interzis

Există anumite locuri în lume în care accesul femeilor este interzis, cel mai cunoscut fiind Muntele Athos, însă există și un loc în România în care femeile nu au voie să intre și este vorba despre Mănăstirea Frăsinei. Mănăstirea Frăsinei se află în localitatea Muereasca, județul Vâlcea, iar de peste 150 de ani este un lăcaș de cult dedicat exclusiv călugărilor şi credincioşilor de sex masculin ce caută să se răgăsească în acest loc sfânt prin intermediul rugăciunii.

Citește și: Care este Blestemul Sfintei Cuvioase Parascheva? Acesta ocrotește sfintele moaște

Această interdicție are o vechime de peste 150 de ani și poate fi observată încă de la intrarea în mănăstire, acolo unde se află un semn în care se menționează accesul interzis al femeilor. Restricția a fost impusă de Sfântul Ierarh Calinic atunci a decis să viziteze Mănăstirea Frăsinei, în secolul al XIX-lea. O

legendă din popor spune că Sfântul Ierarh Calinic a mers în vizită la Mănăstirea Frăsinei, unde călugării petreceau alături de femeile din sat. 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Cum îl descrie mama Geta pe fiul ei, Iancu Sterp și ce spune despre copilăria tânărului. „Câteodată mi-a părut și rău de el.”

Ce riscă femeile ce trec peste interdicție

Femeile au accesul interzis la mai puțin de doi kilometri de Mănăstirea Frăsinei, iar în timp ce femeile ce respectă interdicția vor fi binecuvântate, cele ce vor încălca această regulă vor avea parte de nenorociri și blesteme.

"Acest sfânt lăcaș s-a clădit din temelie spre a fi chinovie de părinți monahi și fiindcă din partea femeiască putea să aducă vreun scandal monahilor viețuitori de acolo, de aceea sub grea legătură s-a oprit de la acest loc să mai treacă înainte, sub nici un chip, parte femeiască.

Iar cele ce vor îndrăzni a trece să fie sub blestem și toate nenorocirile să vie asupra lor, precum: sărăcia, gârbăvia și tot felul de pedepse, și iarăși celor ce vor păzi această hotărâre să aibă blagoslovenia lui Dumnezeu și a smereniei noastre și să vină asupra lor fericitul bine. Calinic, episcopul Râmnicului Noului Severin, 17 ian. 1867", potrivit pravila.ro.

În jurul acestei mănăstiri există mai multe povești spuse de localnici, ce atrag atenția asupra blestemelor femeilor ce încalcă interdicția. Localnici spun că o fată de 16 ani a decedat după ce a călcat pe pământul sfânt. Tânăra se afla alături de tatăl ei, ce era șofer de tir, în momentul în care a fost avertizată de interdicție, iar atunci când acesta a fost neatent, fata de 16 ani ar fi călcat pe pământul mănăstirii.

Pe drumul de întoarcere, camionul în care se afla fata s-a răsturnat, iar tânăra a fost singura ce și-a pierdut viața, în timp ce tatăl și fratele ei au supraviețuit, potrivit adevarul.ro