Elevul dispărut, în timp ce se afla în excursie cu școala, a fost găsit după ore de căutări. Unde a fost și ce a făcut copilul, în vârstă de 13 ani, în tot acest timp

Autor: Diana Bostan

Elevul a fost găsit după ore de căutări.

Sursa: Pexels

O excursie educativă din cadrul programului „Săptămâna altfel” s-a transformat într-un coșmar pentru un copil de 13 ani din județul Mureș.

Elevul în vârstă de 13 ani, aflat într-o ieșire cu clasa la o pensiune din apropierea stațiunii Sovata, a fost dat dispărut după ce a lipsit la apelul făcut de profesori. Dispariția sa a declanșat o mobilizare impresionantă a comunității, implicând peste 500 de persoane, polițiști cu câini de urmă, jandarmi, voluntari și localnici, care au căutat neîncetat în pădurile din zonă, notează observatornews.ro. Copilul a fost găsit după patru ore de căutări.

Citește și: El este Mihai, băiețelul în vârstă de 10 ani care a plecat de acasă pentru a colecta PET-uri. Micuțul avea o singură dorință, aceea de a strânge bani pentru o trotinetă nouă

Copilul se afla în excursie cu clasa

Băiatul, elev în clasa a VII-a, venise împreună cu colegii săi la pensiune pentru activități sportive, dar la un moment dat, în timpul prezenței, profesorii au realizat că acesta nu se afla cu grupul.

Alertând imediat autoritățile, întreaga comunitate s-a mobilizat rapid pentru a porni în căutarea copilului dispărut. Zona era cunoscută pentru pericolele reprezentate de urșii din pădure, ceea ce a amplificat îngrijorarea.

Citește și: Copiii dispăruți ai milionarului Adrian Marțian au fost aduși în țară. Cei trei frați ar fi fost scoși din România cu un TIR

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern

„Nu era nimic, nicio urmă. Nimic, nimic!”, a declarat unul dintre participanții la căutări, conform sursei menționate mai sus. Cu fiecare oră care trecea, speranțele începeau să scadă, dar în cele din urmă, băiatul a fost găsit.

Elevul a fost găsit după ore de căutări

Copilul a fost găsit de un tânăr voluntar care participa la operațiunea de căutare cu o motocicletă de teren, la o distanță de aproximativ 10 kilometri față de locul unde fusese dat dispărut.

„Băieţii au mers către Câmpul Cetăţii. Era dezorientat, dar s-a bucurat când l-au găsit", a povestit un localnic, pentru observatornews.ro. Din cauza temperaturilor scăzute și a îmbrăcămintei neadecvate, copilul risca să înghețe odată cu lăsarea întunericului.

Citește și: Petrică, tânărul din Iași dispărut în urmă cu două luni în Germania, a fost găsit de familie. Unde și în ce condiții a trăit în tot acest timp

Elevul a fost preluat de echipele de salvamont și dus în siguranță la părinții săi, fiind flămând și epuizat. „ Era foarte obosit şi flămând şi zicea: păi, aici m-am plimbat, nu mai ştiam încotro să mă duc. Dacă mergea mai departe nu ştiu dacă îl mai găseam", a declarat Biro Laszlo de la Salvamont Mureș.

Deși copilul a fost găsit în siguranță, poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cum s-a ajuns la dispariția acestuia și dacă profesorii sau însoțitorii grupului școlar au respectat măsurile de siguranță adecvate.