Cum să te îmbraci cozy și chic pentru plimbările de toamnă

Author: Lavinia Medrea

Începutul de toamnă este momentul ideal pentru tot felul de activităţi oudoor. Plimbările se numără printre cele mai populare astfel de activităţi, mai ales că se pretează pentru toate vârstele şi stilurile de viaţă.

Bineînţeles, plimbările devin mai frumoase când te simţi confortabil în hainele pe care le porţi, fără să faci rabat de la aspectul estetic.

Află de mai jos câteva idei de outfituri cozy şi chic numai bune pentru plimbări de toamnă:

Fustă din denim şi cămaşă în carouri

Un material confortabil şi rezistent, numai bun pentru sezonul rece, denimul merită un loc special în garderoba ta. Ca să obţii o ţinută feminină, dar totuşi potrivită pentru timp petrecut în aer liber, îmbracă o fustă midi din denim. Modelele în nuanţe de gri, bleumarin, albastru sau bej se vor potrivi uşor cu o mulţime de alte haine. Completează ţinută cu o cămaşă în carouri pentru un look casual şi ghete sau pantofi sport.

Hanorac scurt şi blugi cu talie înaltă

Îţi doreşti o ţinută stylish şi sport în acelaşi timp? Optează pentru un hanorac scurt, care să îţi ţină de cald în timpul plimbărilor, pe care să îl combini cu o pereche de blugi cu talie înaltă. Blugii bootcut, flare, skinny sau cei straight leg reprezintă alegeri inspirate, mai ales că se numără printre stilurile clasice de jeanşi. Un hanorac în nuanţe de bej, verde sau gri va merge de minune cu tonurile clasice de jeanşi, precum albastru sau negru. În picioare poţi purta bocanci sau pantofi sport.

Dacă vremea o impune, adaugă ţinutei şi o geacă confortabilă. Dacă vrei un model de la un brand de încredere, achiziţionează o geacă Nike. Gecile Nike sunt versatile şi se pretează atât pentru ţinute casual, cât şi pentru ţinute sport. Un model simplu, fără prea multe aplicaţii se va asorta cu nenumărate ţinute. În plus, gecile Nike îţi vor ţine de cald pe tot parcursul iernii, deoarece sunt special concepute pentru a ţine frigul al distanţă.

În afară de geacă Nike, mai poţi alege modele de la Adidas sau Under Armour.

Blugi largi şi cardigan

O pereche de blugi largi se va integra de minune în orice tip de garderoba. Sunt comozi şi se potrivesc cu o mulţime de alte piese vestimentare, de la pulovere şi până la cămăşi, tricouri sau topuri. Pentru un outfit cozy, numai bun de plimbare, combina o pereche de blugi largi cu un tricou şi un cardigan. Poţi opta pentru un cardigan oversize sau pentru un model scurt, cu nasturi aurii ori argintii. În picioare încalţa pantofi sport, bocanci sau ghete şi ţinuta de zi va fi completă.

Dacă îţi doreşti accesorii extra pentru un astfel de outfit, îndreaptă-te către genţi tote sau crossbody, inele subţiri sau eşarfe delicate.

Cămaşă oversize şi jeanşi straight leg

O cămaşă oversize reprezintă o piesă clasică, foarte versatilă, pe care o poţi îmbrăca de zeci, chiar sute de ori fără să se demodeze. Ca să creezi un outfit cool şi lejer pentru o plimbare, combina o cămaşă oversize în nuanţe de bleu, roz, alb sau gri cu jensi straight leg într-o culoare clasică. În picioare poţi purta bocanci, ghete, balerini sau loafers.

Pentru un look sport şi lejer, înlocuieşte jeanşii cu o pereche de colanţi Nike. Colanţii Nike, Under Armour sau Adidas se număra printre cele mai inspirate alegeri. De asemenea, dacă îţi doreşti că ţinuta să fie ceva mai elegantă, păstrează jeanşii şi poartă sacouri damă peste cămaşa.

Rochie de tricot şi cizme cu talpă joasă

Rochia din tricot se număra printre cele mai confortabile şi stylish piese pentru sezonul rece. O rochie de tricot midi sau maxi merge perfect cu o pereche de dresuri opace şi te ajuta să obţii o ţinută numai bună pentru plimbări în aer liber. Optează pentru o rochie confortabilă, în care să te mişti lejer. Modelele prea mulate sau cu croi extravagant îţi pot limita libertatea de micare, de aceea e bine să te îndrepţi către rochii cât mai lejere.

Un astfel de outfit se completează bine cu cizme cu talpa joasă, fie un model îmblănit, fie un model până la genunchi.

Salopetă din denim şi jachetă îmblănită

Dacă îţi doreşti un outfit lejer, dar totuşi chic, la graniţa între sport şi casual, îmbraca o salopetă din denim. Salopetele din denim sunt cool, uşor de purtat şi se asortează cu o mulţime de tricouri, pulovere şi jachete. Alege denim în nuanţe clasice, precum bleumarin, albastru deschis sau gri şi poarta în picioare pantofi sport, ghete sau cizme scurte îmblănite.

Pentru zilele foarte friguroase, adăugă în ţinută şi o jachetă îmblănită, în culoarea preferată.

Inspiră-te din ideile de mai sus ca să alcătuieşti ţinute cozy şi chic de toamnă, perfecte pentru plimbări în aer liber, fie că mergi în parc, fie că mergi la o cafenea sau să vizitezi un muzeu.