O tentativă de lovitură de stat ar fi fost organizată în Ungaria! Autoritățile au primit informații de la serviciile secrete americane

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 23 oct 2024, 15:46

Un bărbat a fost reținut de poliție după ce a devenit suspect într-o tentativă de lovitură de stat în Ungaria.

Autoritățile din Ungaria au fost alertate cu privire la o posibilă tentativă de lovitură de stat, motiv pentru care au decis să deschidă o anchetă pentru a descoperi posibilii suspecți împotriva „ordinii constituționale”, cum arată declarația Procuraturii Metropolitane maghiare. Un bărbat a fost reținut de autorități, fiind suspectat de conspirații aduse asupra „ordinii constituționale”.

Un bărbat a fost reținut de autoritățile maghiare

Autoritățile partenere străine, în mod deosebit partenerii americani, au susținut demararea unei anchete realizate de autoritățile din Ungaria cu privire la o tentativă de lovitură de stat.

În urma anchetei deschise de autoritățile din Ungaria, s-a hotărât reținerea de poliție a unui bărbat ce este suspectat „în mod rezonabil” de conspirație împotriva ordinii constituționale din Ungaria. Bărbatul a fost reținut de autorități în cadrul unei operațiuni complexe desfășurate cu ajutorul Centrului de Combatere a Terorismului (TEK).

Procuratura Mitropolitană maghiară a propus chiar arestarea suspectului, bazat pe infracțiunile pe care acesta le-a realizat. Bărbatul considerat suspect împotriva „ordinii constituționale” prezintă un risc de influență ilicită asupra probelor, dar și un risc de repetare a infracțiunii, motive pentru care alte măsuri mai ușoare nu ar trebui puse

în practică.

Citește și: România, campioana Europei la inflație. Cu cât a crescut rata anuală în țara noastră comparativ cu alte state ale UE

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern

În cadrul declarației Procuraturii Metropolitane maghiare este anunțat și că numărul suspecților nu se rezumă la o singură persoană, ci sunt luate în calcul mai multe persoane. Centrul de Combatere a Terorismului maghiar a reținut mai mulți tineri în cadrul operațiunii, tineri ce se aflau într-un local din districtul XVI din Budapesta.

„Atât băieți, cât și fete au fost reținuți în timpul verificărilor.

Potrivit surselor noastre diplomatice, raidul a fost legat de semnale de la serviciile de informații americane. Din câte știm, nu au fost găsite arme reale la tineri, doar arme airsoft și cel puțin o armă dezactivată. Centrul de Informare al Guvernului (CTJ) ne-a confirmat că, potrivit informațiilor obținute prin mijloace operaționale, sunt 'tinerii care organizează planul de acțiune pentru achiziționarea și utilizarea armelor', se prezintă în declarația Procuraturii Metropolitane maghiare, potrivit stiripesurse.ro.

O tentativă de lovitură de stat ar fi fost organizată pe 23 octombrie

Autoritățile maghiare au primit mai multe informații de la serviciile secrete americane, prin care se sugera o posibilă tentativă de lovitură de stat la aniversarea Războiului de Independență din 1956, mai exact la data de 23 octombrie 2024.

„În weekend, serviciile maghiare au primit informații de la serviciul partener american care cooperează cu ei că tinerii au avut o conversație într-un grup online despre o acțiune care implică persoane protejate pentru viitorul apropiat”, a răspuns instituția la

întrebarea noastră dacă au primit într-adevăr o cerere de la serviciile secrete americane cu privire la o operațiune armată planificată pentru 23 octombrie”, arată aceeași sursă.