BREAKING NEWS Atac terorist la Ankara. Mai mulți morți și răniți după explozii și focuri de armă la o fabrică de avioane și drone

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 23 oct 2024, 17:25

Ministrul turc de Interne a confirmat faptul că există atât morți, cât și răniți în urma atacului

Sursa: hurryiet.com.tr

Un atac terorist a zguduit miercuri capitala Turciei, Ankara, când explozii și focuri de armă au fost auzite la fabrica de avioane și drone din oraș.

Ministrul turc de Interne a confirmat faptul că există atât morți, cât și răniți în urma atacului.

Citește și: Românii din Israel, terorizați de atacul cu rachete lansat de Iran: „Doamne ferește!”. Care ar putea fi reacția Israelului

Atac terorist la Ankara

Conform primelor informații, atacul  a fost realizat de trei teroriști care au detonat o bombă la intrarea în uzina de avioane, iar unul dintre aceștia a reușit să pătrundă în incintă.

Presa turcă a relatat că ar fi vorba și despre o posibilă luare de ostatici, însă această informație nu a fost confirmată oficial.

Unul dintre atacatori a fost surprins de camerele de supraveghere, iar imaginea acestuia a fost publicată de Hurriyet.com, unde se observă un bărbat înarmat.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern

CNN Turk, citând sursa menționată, a raportat că un vehicul comercial a fost detonat la intrarea în fabrică, ceea ce a dus la o confruntare între atacatori și personalul de securitate al uzinei.

Citește și: Cine sunt cei cei cinci romani care au murit în atentatele de la World Trade Center. Au trecut 23 de ani de la 9/11

„A fost efectuat un atac terorist asupra instalațiilor Turkish Aircraft Industries Corporation (TUSAŞ) din Ankara Kahramankazan. Din păcate, există martiri și răniți în urma atacului. Doresc mila lui Dumnezeu pentru martirii noștri și o recuperare rapidă pentru răniții noștri. Publicul va fi informat cu privire la evoluții. Vă rugăm să luați în considerare declarațiile care vor fi făcute de surse oficiale”, a scris oficialul turc pe rețeaua X.

Forțele de securitate au intervenit rapid, alături de echipe de pompieri și ambulanțe, care au fost trimise la fața locului pentru a gestiona situația.