Cât de mult se încălzește vremea la sfârșitul lunii octombrie! Prognoza meteo anunțată de ANM pentru România

Autor: Cristina Mocanu

Prognoza meteo anunțată de ANM pentru România

Sursa: pexels.com

Meteorologii ANM au anunțat că vremea se încălzește vizibil la sfârșitul lunii octombrie. Care este prognoza meteo pentru România?

La sfârșitul lunii octombrie, România va experimenta o schimbare notabilă a vremii, cu o încălzire semnificativă, conform prognozei meteo emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). După o săptămână rece, în care temperaturile au scăzut drastic, meteorologii ne aduc vești bune: vremea se va îmbunătăți începând de vineri. Aceasta coincide cu vacanța școlară, oferind astfel oportunitatea perfectă pentru activități în aer liber.

Prognoza meteo pentru România

Joi, 26 octombrie: Vremea va fi în general răcoroasă, cu temperaturi diurne mai scăzute decât cele de miercuri, mai ales în regiunile extracarpatice. Maximele se vor încadra între 13 și 20 de grade Celsius, iar minimele vor oscila între -3 și 6 grade, cu valori mai joase în depresiunile Carpaților Orientali, care pot ajunge până la -7 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sud-vest, dar probabilitatea de precipitații va fi redusă.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul Banatului, unde se pot atinge viteze de 45-55 km/h. De asemenea, se va semnala ceață dimineața, în special în văile din Transilvania.

Vineri, 27 octombrie: De vineri începem să observăm o tendință de încălzire. Vremea va fi predominant frumoasă, iar temperaturile se vor situa mai aproape de normalul climatic pentru această perioadă. Maximele se vor încadra între 13 și 21 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat și Crișana.

Cerul va fi în general senin, dar la începutul zilei și noaptea, local va fi ceață sau nebulozitate joasă în zonele centrale, estice și sud-estice ale țării. Vântul va fi predominant slab, cu unele intensificări temporare în sudul Banatului.

Sâmbătă, 28 octombrie: Prognoza meteo pentru sâmbătă anunță o zi caldă, cu valori termice ce pot atinge 22 de grade Celsius în anumite regiuni. Cerul va fi variabil, dar se va menține o tendință de cer senin.

În zonele joase, dimineața și noaptea, se va forma ceață. Temperaturile maxime se vor situa între 14 și 22 de grade, iar minimele vor varia între 0 și 8 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, ajungând până la -4 grade.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Câți invitați vor veni la nunta lui Iancu Sterp. Mama Geta spune cum se va desfășura evenimentul special din viața fiului. „Să se audă că e nuntă aici, în sat, că se însoară Iancu cel frumos.”

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță care sunt zonele cu temperaturi de primăvară: Care este prognoza meteo pentru ziua de joi, 24 octombrie în România

Vremea în București

Cât de mult se încălzește vremea la sfârșitul lunii octombrie! Prognoza meteo anunțată de ANM pentru România

În Capitală, vremea va fi plăcută și caldă, cu cer predominant senin.

Temperaturile vor oscila între 17 și 20 de grade Celsius, iar minimele se vor încadra între 2 și 5 grade. Dimineața, este posibil să apară ceață, dar aceasta se va dispersa pe parcursul zilei. Vântul va sufla slab, ceea ce va contribui la senzația de confort termic.

Astfel, prognoza meteo ANM pentru România arată o tendință clară de încălzire la sfârșitul lunii octombrie, ceea ce este îmbucurător pentru toți cei care doresc să se bucure de vreme frumoasă înainte de venirea iernii. Această schimbare va oferi ocazia perfectă pentru activități în aer liber, mai ales în contextul vacanței școlare. Rămâneți la curent cu actualizările meteo de la ANM pentru a fi pregătiți în fața schimbărilor de vreme.

Citește și: Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: Temperaturile vor depăși pragul de 21 de grade Celsius

Această prognoză subliniază importanța de a fi informați despre condițiile meteorologice, astfel încât să ne putem planifica activitățile și să ne bucurăm de vremea frumoasă, cât timp aceasta durează. Fie că este vorba de plimbări, picnicuri sau alte activități, vremea prietenoasă ne invită să ieșim și să ne bucurăm de ultimele zile de toamnă.