Ea este Cristina, românca ucisă de propriul soț în Germania. A plecat să-l viziteze, dar se întoarce acasă la familie într-un sicriu

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 25 oct 2024, 11:06

Cristina a fost omorâtă de soțul ei, care i-ar fi îngropat ulterior cadavrul într-o pădure de lângă Berlin

Sursa: Observator

Cristina-Andreea Neacșu, o româncă în vârstă de 37 de ani din Dolj, a fost ucisă de propriul soț în Germania, unde plecase să-l viziteze.

Femeia plecase să-și viziteze soțul, însă, în mod tragic, acesta a devenit cel care i-a curmat viața și i-a îngropat trupul într-o pădure de la marginea Berlinului.

Citește și: Cristina Andreea, femeia dată dispărută în Dolj, a fost găsită fără suflare în Germania. Principalul suspect ar fi chiar soțul ei

Bărbatul s-a întors în România ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat

Conform Observator, alarma a fost dată de socrul victimei, care, pe 16 octombrie, a apelat serviciul de urgență 112, îngrijorat că nu mai reușește să ia legătura cu nora sa de trei zile. În urma apelului, autoritățile din România și Germania au demarat o anchetă comună pentru a investiga dispariția.

Investigațiile au relevat că femeia a fost ucisă de soțul său, în vârstă de 32 de ani, care a încercat apoi să ascundă crima.

La o zi după comiterea faptelor, acesta s-a întors în România, în orașul său natal, Băilești.

Autoritățile germane au descoperit cadavrul îngropat la liziera unei păduri de lângă Berlin, iar miercuri, pe 23 octombrie, Biroul atașatului de afaceri interne din Berlin a confirmat identificarea cadavrului Cristinei-Andreea Neacșu.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Câți invitați vor veni la nunta lui Iancu Sterp. Mama Geta spune cum se va desfășura evenimentul special din viața fiului. „Să se audă că e nuntă aici, în sat, că se însoară Iancu cel frumos.”

Soțul Cristinei va fi cercetat pentru crimă

În aceeași zi, pe numele bărbatului a fost emis un mandat european de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

După primirea informării de la autoritățile germane, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale Dolj, împreună cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Băilești, au desfășurat o amplă operațiune de prindere a suspectului.

Citește și: Ea este Camelia, românca găsită fără suflare lângă o gară din Italia. Ce au descoperit anchetatorii pe corpul femeii

Acesta a fost identificat rapid și reținut pentru 24 de ore, fiind în prezent în proces de extrădare către Germania, unde va fi cercetat pentru crimă.