Pe ce dată sunt virate alocațiile pe card în luna noiembrie 2024! De la 1 ianuarie 2025 acestea urmează să fie majorate

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 28 oct 2024, 11:39

Pe ce dată sunt virate alocațiile pe card în luna noiembrie 2024!

Sursa: pexels.com

Alocațiile sunt oferite lunar familiilor cu copii având scopul de a-i sprijini financiar. Pe ce dată urmează să fie virați banii pe card în luna noiembrie 2024?

Una dintre cele mai des întrebări puse de părinți sunt: când urmează să intre banii pe card pentru alocații în luna următoare? Alocațiile reprezintă un sprijin esențial pentru familii oferit de către statul român, iar cunoașterea datelor exacte de plată sunt esențiale pentru toți cei care au copii. Pe ce dată sunt virați banii pe card în luna noiembrie 2024?

Pe ce dată intră banii de alocații pe carduri în luna noiembrie 2024?

Alocația reprezintă suma de bani oferită de către statul român lunar familiilor cu copii. Aceasta are scopul sprijinirii în educația și creșterea copiilor, iar suma oferită diferă în funcție de vârstă, dar și de modificările legislative care au loc de-a lungul timpului.

Alocația este oferită oricărui cetățean român cu vârsta de până în 18 ani, dar și copiilor cu dizabilități până la vârsta de 26 de ani dacă aceștia urmează cursurile unei instituții de învățământ.

În luna noiembrie 2024, alocațiile urmează să fie virate pe card pe data de 8 noiembrie 2024.

Alocațiile ar urma să fie majorate începând cu data de 1 ianuarie 2024

Potrivit unui anunț făcut pe pagina de Facebook, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a ținută să precizeze faptul că alocațiile de stat ar urma să fie majorate începând cu data de 1 ianuarie 2025.

Astfel, majorarea alocațiilor ar urma să fie de 10,4%, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Mai exact, alocațiile ar urma să crească astfel:

Citește și: Condițiile pe care tinerii trebuie să le îndeplinească în 2024 pentru a primi terenuri gratuite de la stat! Suprafețele care pot fi alocate diferă în funcție de tipul localității

- de la 719 lei la 794 de lei pentru copiii sub doi ani sau cu dizabilități

- de la 292 de lei la 323 de lei pentru copiii care au peste doi ani.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a declarat că „Cei 3,6 milioane de copii, precum și tinerii care frecventează liceele și școlile profesionale vor primi alocații de stat majorate. Fondurile necesare provin din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, iar plățile sunt gestionate de Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială”.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?

De asemenea, este bine de menționat faptul că în ianuarie 2024, alocațiile au crescut cu 13,8%

Modalitățile de plată a alocațiilor în 2024

Părinții au două modalități prin care pot intra în posesia banilor: prin plata prin poștă și prin transfer bancar.

Plata prin poștă reprezintă metoda tradițională prin care părinții pot intra în posesia banilor. Alocația este trimisă sub forma unui mandat poștal și poate fi ridicat de la oficiul poștal de care aparține adresa beneficiarului.

Plata prin transfer bancar este cea mai apreciată de către părinți, deoarece banii intră direct pe card, fără a fi nevoie ca aceștia să se deplaseze la bancă, oferind acces rapid și sigur la bani.

Banii sunt virați pe aceiași dată, în fiecare lună, excepție făcând atunci când ziua de 8 pică într-o zi de weekend sau când are loc o sărbătoare legală.

Citește și: Alocațiile copiilor se majorează de la 1 ianuarie 2025 cu 10,4%: Ministrul Muncii „Cei 3,6 milioane de copii, precum şi tinerii care frecventează liceele şi școlile profesionale vor primi alocații de stat majorate”

Astfel, potrivit informațiilor oferite de mmanpis.ro, în luna noiembrie, dar și în ultima lună din an, banii vor fi virați pe card pe data de 8 noiembrie, respectiv 8 decembrie 2024, între orele 8:00 și 12:00, dar acest interval poate varia.

În cazul în care părinții nu primesc banii la timp, aceștia trebuie să verifice informațiile bancare și programul băncii sau să contacteze  Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS).