Ingredientul secret ce schimbă gustul plăcintei cu dovleac! Rețeta delicioasă cu care să îi impresionați pe musafiri

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 28 oct 2024, 13:47

Ingredientul secret ce schimbă gustul plăcintei cu dovleac

Sursa: freepik

Plăcinta de dovleac este desertul toamnei, iar gospodinele caută noi moduri în care să își perfecționeze rețeta și să îi impresioneze pe cei dragi.

Dovlecii se regăsesc pe fiecare tarabă din piață, dar și în magazine sau supermarket, iar gospodinele se folosesc de această legumă pentru a prepara cea mai bună plăcintă de dovleac pentru persoanele dragi. Pentru a găti o plăcintă de dovleac care să vă aducă aminte de copilărie aveți nevoie de un singur ingredient care va face diferența. Iată care este ingredientul secret ce schimbă gustul plăcintei cu dovleac.

Ingredientul secret ce schimbă gustul plăcintei cu dovleac

Românii se bucură de roadele toamnei în această perioadă, iar dovleacul nu lipsește din preparatele gospodinelor, fie că este vorba despre celebra supă de dovleac sau plăcintă de dovleac. Această legumă este reprezentativă pentru acest sezon, iar plăcinta de dovleac este un desert ce le amintește oamenilor de copilărie.

Deși plăcinta de dovleac este asociată cu perioada copilăriei, gustul diferă, iar acest ingredient secret schimbă gustul plăcintei cu dovleac.

Foile de plăcintă pot face diferența, iar scorțișoara este ingredientul ce redă gustul copilăriei. O linguriță de scorțișoară va schimba complet gustul plăcintei, amintind astfel de timpurile simple ale copilăriei.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Indemnizația de la stat poate ajunge la maxim 8.500 lei pe lună! Cine poate beneficia de ea?

Rețeta delicioasă cu care să îi impresionați pe musafiri

Ingrediente:

Aluat:

  • un ou
  • 75 de grame de zahăr tos
  • 25 de grame zahăr vanilinat
  • 100 grame unt gras sau untură
  • 200 de grame de iaurt grecesc
  • 5 grame praf de copt
  • o linguriță de scorțișoara
  • 550 de grame de făină
  • un praf de sare

Umplutură:

  • un kilogram de miez de dovleac plăcintar
  • 100 grame de zahăr
  • 25 de grame de unt
  • 1-2 linguri re griș

Citește și: Cea mai simplă rețetă de plăcintă de dovleac. Gustul toamnei nu trebuie să lipsească de pe mesele românilor

Mod de prepare:

Primul pas pe care trebuie să îl facem pentru prepararea foilor de aluat este să punem untul și zahărul într-un bol și să le amestecăm până când zahărul s-a dizolvat complet. În același bol adăugăm oul și iaurtul grecesc, urmând să punem și praful de copt. Amestecăm foarte bine toate ingredientele după care putem să adăugăm făina, sarea și scorțișoara.

Se omogenizează ingredientele lichide și cele uscate, după care transferăm aluatul pe masa de lucru, pe care a fost pusă făină pentru a nu se lipi.

În acest moment urmează să lăsăm la rece aluatul pentru 30 de minute, acoperit într-o folie alimentară. Folosim aceste 30 de minute pentru a prepara umplutura.

Dovleacul îl curățăm și îl dăm pe răzătoare, după care așezăm o cratiță pe aragaz și adăugăm untul topit împreună cu zahărul și o lingură de apă rece. Ulterior adăugăm și dovleacul răzuit pe care îl lăsăm la caramelizat până se formează un sirop. În funcție de cantitatea de sirop putem adăuga câteva lingurițe de griș. Vom preîncălzi cuptorul la 180 de grade Celsius.

Este momentul să împărțim aluatul în două părți egale și să le întindem. Punem prima foaie pe tavă înaltă, ce are hârtie de copt, peste care adăugăm umplutura și o acoperim cu cea de-a doua foaie. Lăsăm plăcinta la copt pentru 30 – 35 de minute, la 180 de grade Celsius, potrivit catine.ro.