Calendar ortodox pentru ziua de 7 noiembrie 2024: Rugăciunea vindecătoare pe care trebuie să o rostească creștinii!

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 06 nov 2024, 16:00

Sfinții 33 de Mucenici din Melitina

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 7 noiembrie 2024, atunci când creștinii ortodocși îi sărbătoresc pe Sfinții 33 de Mucenici din Melitina.

Află ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 7 noiembrie 2024! Data la care Biserica Ortodoxă îi pomenește pe Sfinții 33 de Mucenici din Melitina.

Rugăciunea vindecătoare pe care este bine să o rostești pe 7 noiembrie!

Calendar ortodox 7 noiembrie 2024

Sărbătoare 7 noiembrie. Sfinții 33 de Mucenici din Melitina sunt sărbătoriți în fiecare an pe data de 7 noiembrie în calendarul ortodox.

Sfinții 33 de Mucenici din Melitina au trăit în vremea împăratului Dioclețian. Unul dintre cei 33 de Mucenici este Sfântul Mucenic Ieron, ce s-a născut în Tyana Capadociei într-o familie creștină. Acesta a învățat pe parcursul vieții sale să îl iubească pe Dumnezeu, ajungând astfel un bărbat puternic la trup și viteaz, dar credincios.

Sfântul Mucenic Ieron a refuzat să intre în serviciul militar, deoarece acesta nu a dorit să își lase mama în urmă, ținând cont că aceasta nu putea să vadă.

Un alt motiv pentru care a refuzat să realizeze serviciul militar este pentru că nu dorea să se închine idolilor. Împăratul nu a fost deloc încântat de refuzul primit din partea Sfântului Mucenic Ieron, motiv pentru care a cerut ca acesta să fie prins.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste bună pentru o mulțime de femei din țară! Guvernul oferă ajutor financiar de Crăciun

Citește și: Sfinții la care trebuie să se roage femeile ce nu pot avea copii! Ziua din luna septembrie ce poate aduce o minune în viața cuplurilor

Sfântul Mucenic Ieron a refuzat să fie prins ca un tâlhar, astfel a mers singur la dregător, iar acesta i-a tăiat mâna dreaptă din cot și l-a întemnițat. În spatele gratiilor se aflau și alți creștini, iar toți au fost chinuiți în moduri îngrozitoare din cauza credinței lor.

Dintre toți, doar unul a refuzat să își mărturisească credința în Dumnezeu, iar deși a scăpat de bătăi și chinuri, acesta a decedat după ce a trecut de poarta închisorii. 

Sfinții 33 de Mucenici din Melitina au decedat în anul 298, iar sfinții ce au murit pentru credința lor sunt: Isihie, Nicandru, Athanasie, Mamas, Varahia, Callinic, Theoghen, Nikon, Longhin, Theodor, Valerius, Xanthius, Theodul, Callimah, Eugen, Theodoh, Ostrichius, Epifanie, Maximian, Duchitius, Claudian, Theofil, Gigantius, Dorotei, Theodot, Castrichius, Anicletus, Themilius, Eutihie, Ilarion, Diodotus si Amonitus, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 7 noiembrie

Canon de rugăciune către Sfinții 33 de Mucenici din Melitina, sărbătoriți pe 7 noiembrie în calendarul creștin

Veniți popoarelor să cântăm cântare lui Hristos Dumnezeu, Celui Ce a despărțit marea și a trecut pe poporul pe care l-a scăpat din robia egiptenilor, că S-a preaslăvit.
Veniți toți credincioșii să batem din palmeși cu cântări de Dumnezeu grăitoare să prăznuim patimile mucenicilor, slăvind pe Hristos că S-a preaslăvit.


Armă Dumnezeiască și laudă s-a dat nouă biruința Mântuitorului, toată întrarmarea Crucii cea nespusă, prin care purtătorii de biruință, mucenicii Tăi, s-au încununat.
Sabie și foc și groapă și cruce și moarte au adus pururea pomeniților mucenici prigonitorii de Dumnezeu, la viață mai bună trimițându-i pe dânșii.
Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi.
Pâinea vieții Cea Cerească ai născut pe Cuvântul Tatălui Cel cu un Ipostas, Care S-a Întrupat, Preacurată. Pe Care adunările mucenicilor Îl slăvesc.