De ce nu e bine să fluieri noaptea în casă, potrivit unei superstiții populare

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 30 oct 2024, 12:28

De ce nu e bine să fluieri noaptea în casă

Sursa: freepik

Românii respectă nenumărate superstiții populare, iar una dintre cele mai populare se referă la fluieratul în casă, în special în timpul nopții.

Românii țin cont de foarte multe superstiții pentru a se asigura că nu o să aibă parte de ghinion în viața lor. Una dintre cele mai populare superstiții populare se referă la fluieratul noaptea în casă, o acțiune pe care suntem învățați încă de mici să nu o facem pentru a nu atrage răul de partea noastră. Iată de ce nu e bine să fluieri noaptea în casă.

De ce nu e bine să fluieri noaptea în casă

Superstițiile sunt păstrate din generație în generație, având atașate adesea povești ale persoanelor ce nu le-au respectat. Încă din copilărie suntem învățați că nu este bine dacă o pisică neagră ne trece calea sau că vom avea parte de ghinion dacă trecem pe sub o scară, însă alături de aceste superstiții populare se adaugă și că nu este bine să fluierăm noaptea în casă.

Citește și: Pisica neagră chiar aduce ghinion? 10 cele mai cunoscute superstiții. Ce înseamnă de fapt dacă o ai în casă

Nu este bine să fluierăm în casă noaptea, deoarece se crede că astfel atrage ghinionul în viața noastră, alături de diferite obstacole și necazuri. În unele zone din România se spune că atunci când fluierăm în casă noaptea strigăm spiritele necurate.

În cazul în care fluierăm în propria noastră locuință, atunci superstiția spune că vom îndepărta din viața noastră oamenii pe care îi iubim, dar și bunurile și finanțele pe care le avem.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Veste bună pentru pensionarele din țară! Care sunt veniturile nepermanente care se vor adăuga la pensie

Dacă fluierăm în casă pe parcursul zilei se crede că vom avea pierderi de ghinion și pierderi pe plan financiar. Această superstiție a creat și o expresie românească, mai exact „a fluiera a pagubă”, adică a atrage o pierdere, potrivit playtech.ro

Superstiții românești pe care le respectăm și acum

Pe parcursul generațiilor au fost transmise nenumărate superstiții de care ținem cont, iar deși una dintre cele mai populare este cea despre fluieratul noaptea în casă, mai există și altele ce nu sunt trecute cu vederea de români.

Nu e bine să vărsăm sarea, chiar dacă este o greșeală. Se crede că sarea vărsată este un semn rău, ce prevestește certuri și neînțelegeri. 

Oamenii își doresc ca nunta să fie cel mai frumos moment din viața lor, iar pentru a se asigura că așa este tind să nu o organizeze în luna mai. Există o superstiție ce aduce la cunoștința cuplurilor că luna mai aduce ghinion și nefericire în căsnicie, astfel este indicat ca nunta să nu fie organizată în această lună din an.

În cazul în care vărsăm ciorba, atunci trebuie să ne pregătim să avem parte de o ceartă sau o discuție destul de aprinsă cu persoanele din jurul nostru, potrivit jurnalul.ro. Se spune că nu este bine să cheltuim bani în prima zi a săptămânii, deoarece acesta o să ne fie obiceiul pe parcursul celor 7 zile.