Cadouri personalizate pentru angajați: Cum să îți motivezi echipa fără a cheltui mult

Autor: Diana Tilă

Vrei să sporești motivația în rândul angajaților, dar nu ai suficient buget pentru a implementa strategii costisitoare? Pentru a le oferi bucurii de lungă durată nu trebuie să investești prea mult și nici să faci eforturi supraomenești. E de ajuns să-ți arăți interesul prin gesturi mici. Personalul va aprecia implicarea și se va simți dator să întoarcă inițiativa prin rezultate extraordinare.

Personalizarea gamei de articole toamnă pentru birou reprezintă cea mai recomandată soluție, tocmai datorită efectelor pe care le are. Schimbările se vor vedea atât la nivelul echipei, cât și al vânzărilor înregistrate. Ce obiecte le poți oferi mai exact, dar și care sunt avantajele de care te poți bucura rămâne să afli în rândurile următoare.

Cadouri pentru angajați

Plănuiești o extindere a reputației atât în mediul online, cât și offline? Ar trebui să începi cu valorificarea resurselor interne. Angajații tăi reprezintă cele mai relevante atuuri pe care le ai în fața concurenței. Dacă nu sunt suficient de motivați să ofere performanță nu ai cum să reușești să crești rata de vânzare și implicit să obții mai multă vizibilitate.

Așadar, iată câteva idei de cadouri ideale pe care le poți oferi echipei tale:

  • Accesorii pentru birou - Dacă vrei să ofere randamentul pe care îl aștepți, asigură-le un ambient confortabil. Oferă-le în mousepad-uri personalizate, agende, pixuri sau calendare inscripționate cu logo-ul companiei. Adu-le inclusiv suporturi pentru telefoane sau dosare pentru a facilita organizarea mai bună a spațiului de lucru. Nu uita de etichete și markere, pentru a semnaliza eficient actele importante.
  • Uniforme/produse de îmbrăcăminte - Astfel, vei reuși să faci compania mai ușor de identificat în rândul potențialilor clienți. De asemenea, le vei oferi angajaților un sentiment de coeziune și apartenență la grup. Însă, înainte de a face achiziția, asigură-te că iei în calcul preferințele fiecărui angajat în parte. Optează pentru modele confecționate din materiale sustenabile și rezistente în timp.
  • Cadouri dulci - La fiecare final de săptămână sau o dată pe lună organizează o mini petrecere, unde să va delectați împreună cu preparate dulci. Este o metodă numai bună de a uita, măcar pentru puțin timp, de problemele zilnice de la birou, dar și de a consolida relația angajator - angajat. Eventual, oferă-le în dar seturi complete de ustensile și tacâmuri de bucătărie.
  • Rucsacuri multifuncționale - Unul dintre cele mai practice cadouri angajați. Alege dimensiunea bagajului în funcție de nevoile personalului. Dacă activitățile zilnice presupun utilizarea constantă a laptopurilor sau altor dispozitive digitale, orientează-te către modele rezistente, care să le permită adoptarea unei posturi corecte. Pe lângă asigurarea unui climat productiv, ar trebui să te gândești și la reducerea posibilelor probleme de sănătate.
  • Căni cu mesaje inspiraționale - Chiar dacă pare un cadou simplist, va fi cu siguranță apreciat de angajați. Oferă-le căni pentru a bea cafea sau ceai în timpul pauzei. O propunere și mai bună ar fi să creezi un loc special dedicat socializării. Adaugă într-un colț al biroului canapele confortabile și mesaje amuzante, care să contribuie la obținerea unui ambient ideal relaxării.

Cum motivezi echipa

Dacă vrei să vezi rezultate palpabile în rândul angajaților, trebuie să adopți strategii durabili.

Iată cum îți poți motiva echipa într-un mod lipsit de riscuri sau costuri ascunse:

 

  • Oferă-le oportunități constante de evoluție - Dă-le acces la cursuri sau traininguri axate pe creșterea performanței. Investiția în abilitățile lor arată că îi vezi ca parte importantă a companiei pe termen lung. Creează inclusiv un plan pentru fiecare angajat pentru a spori progresul comun.
  • Sporește sentimentul de coeziune - Încurajează dialogul între echipă și management. Ascultarea opiniilor și ideilor angajaților și implicarea lor în deciziile importante ajută la construirea unui sentiment de apartenență. Organizează activități de teambuilding (fie fizice, fie virtuale) pentru a ajuta angajații să se cunoască mai bine și să construiască relații de încredere.
  • Oferă recompense - Fie că e vorba de bonusuri financiare, fie de produse la ofertă, orice inițiativă e binevenită. Vei arăta angajaților că eforturile lor sunt apreciate și că îți dorești să depășiți împreună obstacolele care stau în fața evoluției companiei. De asemenea, e important să le arăți că pui accent pe echilibrul între viața personală și cea profesională.
  • Comunică transparent - Fii clar cu privire la obiectivele brandului și așteptările de la angajați. Explică deciziile majore luate de management și implică-i pe toți în discutarea lor. O transparență sporită ajută la consolidarea încrederii între echipă și conducere. Când personalul știe în ce direcție să meargă, atunci rezultatele nu vor întârzia să apară.
  • Asigură feedback constructiv - Pentru a se dezvolta armonios și a contribui direct la reușitele companiei, e necesar să oferi feedback.Recunoașterea realizărilor sau identificarea zonelor de îmbunătățit îi ajută pe angajați să își perfecționeze abilitățile și să știe unde se află în raport cu obiectivele.

 

Cadourile sunt pregătite - ție nu-ți mai rămâne decât să alegi produsele potrivite pentru angajații tăi.

Investește în evoluția pe termen lung a companiei!

 


A fost modificată valoarea voucherelor alimentare 2025: Suma de bani pe care urmează să o primească românii direct pe card

Ce sumă de bani urmează să primească românii vulnerabili pentru achiziția de alimente cu ajutorul voucherelor?