A murit starețul Mănăstirii Nicula! Arhimandritul Nicolae Moldovan avea 64 de ani

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 31 oct 2024, 15:58

Starețul mănăstirii Nicula, Nicolae Moldovan, a murit la vârsta de 64 de ani.

Sursa: facebook.com/Mănăstirea Nicula

Starețul Mănăstirii Nicula, Nicolae Moldovan, a murit la vârsta de 64 de ani.

Astăzi, întreaga comunitate religioasă și credincioșii din Cluj și din întreaga țară sunt în doliu după trecerea la cele veșnice a părintelui stareț al Mănăstirii Nicula, Arhimandritul Nicolae Moldovan. Acesta s-a stins din viață la vârsta de 64 de ani, vestea fiind anunțată de protosinghelul Calinic Stupinean. Plecarea părintelui stareț a provocat un val de tristețe și de mesaje de condoleanțe din partea celor care l-au cunoscut și prețuit pentru devotamentul și dragostea sa față de Dumnezeu și de oameni.

Nicolae Moldovan și-a dedicat viața Mănăstirii Nicula

Arhimandritul Nicolae Moldovan a fost starețul Mănăstirii Nicula timp de mai bine de un deceniu, activitatea sa înce­pând în august 2012. Pe parcursul acestor ani, părintele Nicolae a reușit să întărească misiunea spirituală a mănăstirii, transformând-o într-un loc de pelerinaj pentru credincioși din întreaga țară. Cei care l-au cunoscut îndeaproape îi vor păstra în amintire blândețea, devotamentul și iubirea față de Maica Domnului, ocrotitoarea Mănăstirii Nicula.

Mănăstirea Nicula este cunoscută pentru icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care atrage anual mii de pelerini. Sub conducerea părintelui stareț Nicolae, mănăstirea a devenit un adevărat bastion al spiritualității ortodoxe, un loc de reculegere și rugăciune. Implicarea sa constantă și eforturile sale neobosite au adus comunitatea religioasă mai aproape de credincioși și au întărit legăturile dintre mănăstire și comunitatea locală.

Părintele Nicolae Moldovan a fost un slujitor dedicat, respectat și iubit de toți cei care l-au cunoscut.

Mesajele de condoleanțe curg neîncetat pe rețelele de socializare, fiind un testament al impactului pe care l-a avut asupra celor din jurul său. „Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace, întru Împărăția Sa! Veșnică pomenire, din neam în neam!” – sunt doar câteva dintre cuvintele care exprimă durerea și tristețea celor care l-au cunoscut.

Potrivit anunțului de pe pagina de Facebook a mănăstirii Nicula, cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu părintelui Nicolae sunt așteptați la Mănăstirea Nicula, unde în fiecare seară la ora 19:00 se vor oficia slujbe

de priveghi în cinstea sa. Înmormântarea va avea loc duminică, 3 noiembrie 2024, de la ora 14:00, fiind săvârșită de ÎPS Părinte Andrei, alături de un sobor de arhierei, preoți și diaconi. Astfel, comunitatea are ocazia să își ia rămas-bun de la un om care și-a dedicat viața credinței și slujirii lui Dumnezeu.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Ce ar putea face cei mici dacă ar alege să economisească. De câți bani de buzunar au nevoie?

Citește și: Mânăstirea din România unde au fost ascunse 200 de tone de aur! Cum a fost păstrat tezaurul Băncii Naționale, fără a fi descoperit de forțele rusești

Moștenirea spirituală a părintelui Nicolae Moldovan

Moartea arhimandritului Nicolae Moldovan este o pierdere imensă pentru toți cei care îl vedeau ca un reper al credinței și al spiritualității.

Totodată, moștenirea sa spirituală va rămâne vie prin exemplul său de slujire, prin toate rugăciunile și îndrumările oferite celor care l-au căutat și l-au ascultat de-a lungul anilor. Învățăturile sale vor continua să inspire generații întregi, iar numele său va fi pomenit veșnic în rugăciunile credincioșilor.

Tristețea și durerea resimțite de comunitatea religioasă și credincioșii care l-au cunoscut pe părintele stareț sunt o mărturie a dragostei și recunoștinței față de acesta. Arhimandritul Nicolae Moldovan rămâne un model de slujire, un îndrumător spiritual și un exemplu de iubire și blândețe.

Citește și: Locul misterios din România unde dorințele devin realitate: Motivul real pentru care Mănăstirea rupestră este vizitată anual de mii de turiști

În aceste momente de doliu, credincioșii și întreaga comunitate religioasă se roagă pentru odihna sufletului său. „Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!” – este rugăciunea care se înalță din inimile celor ce îl vor purta mereu în amintire și în rugăciune.