Vrei să ştii cum să devii gazda ideală? Avem trucurile potrivite pentru tine

Autor: Diana Tilă

O petrecere acasă este o ocazie excelentă de a te distra şi a petrece timp de calitate cu cei dragi. Dacă singurul lucru de care te temi este că nu ai abilităţi prea strălucite de gazdă, nu îţi face griji. Cu doar câteva trucuri simple ce ţin de organizarea evenimentelor poţi deveni uşor o gazdă strălucită şi să pui la cale evenimente reuşite ori de câte ori doreşti.

Descoperă mai jos câteva tips & tricks ca să fii o gazdă de excepţie de fiecare dată:

Mizează pe relaxare

O petrecere reuşită începe cu o atmofera relaxată. Încearcă să nu te agiţi prea mult pentru micile detalii şi nici să impui prea multe reguli pentru invitaţi. Mai degrabă, creează un spaţiu unde invitaţii să se poată simţi în largul lor. Încurajează conversaţiile libere, nu insista prea mult dacă unele persoane nu îşi doresc să servească anumite preparate şi bucură-te de timp de calitate cu toţi cei dragi.

Invită-ţi prietenii din timp

Petrecerile rareori se organizează de pe o zi pe alta. Ca să te asiguri că toţi cei dragi vor putea ajunge la eveniment, oferă invitaţiile din timp. Pentru petrecerile intime, cu puţine persoane, poţi să oferi invitaţii cu o săptămână înainte. Dacă este vorba de un eveniment de anvergură, atunci vei avea nevoie de 2-3 săptămâni de pregătiri.

Alege o temă pentru petrecere

Ca să pui la cale un eveniment de nota 10, vei avea nevoie de una sau mai multe teme care să definească petrecerea. Nu trebuie neapărat să fie ceva complicat. Cele mai multe teme pentru petreceri îşi au inspiraţia în filme, muzică, culori sau chiar zone ale globului. Poţi avea o petrecere inspirată de un decor exotic sau jungle, de o culoare, de un tip de muzică sau chiar de un eveniment, precum aniversarea a 10 ani de căsnicie.

Amenajează un colţ instagramabil

Pozele reprezintă o modalitate excelentă de a păstra amintiri frumoase de la o petrecere reuşită. De aceea, asigură-te că le oferi invitaţilor posibilitatea de a face poze reuşite. Poţi amenaja un colţ din casa special pentru fotografii, fie cu baloane, fie cu arcade, flori sau postere. Astfel, vă veţi bucura cu toţii de poze reuşite, pe care să le postaţi pe reţelele sociale sau să le adăugaţi în albumul de familie.

Gândeşte un meniu versatil

Meniul trebuie să fie cât mai versatil, astfel încât fiecare invitat să poată găsi o variantă pe gustul sau. Încearcă să oferi opţiuni vegane sau vegetariane, mai ales dacă ai invitaţi ce adopta o astfel de dietă sau ţin post. În general, un meniu complet conţine câteva tipuri de aperitive, unul sau două feluri principale şi deşert.

Tu decizi dacă prepari mâncarea pe cont popriu sau apelezi la o firmă de catering, în funcţie de buget, dar şi de timpul de care dispui.

În funcţie de preparatele din meniu vei alege şi tipurile de băuturi pe care să le serveşti. De la prosecco şi până la vin, Aperol Spritz sau vodcă, anumite băuturi se combină uşor cu foarte multe tipuri de preparate.

Nu uita de meniul de băuturi

Când vine vorba de băuturi, mizează pe calitate, nu pe cantitate. Un prosecco fin este o alegere excelentă, alături de una sau două variante de băuturi spirotase. Dacă îţi doreşti o băutură spirtoasă de calitate, poţi opta pentru un whiskey Macallan sau o vodcă Belvedere.

Pe lângă prosecco şi băuturi spirtoase, nu uita să oferi şi opţiuni non-alcoolice. Sucuri, smoothieuri, limonada, apă, ba chiar şi gin sau prosecco fără alcool, toate aceste variante sunt ideale pentru cei ce nu consuma alcool.

Organizează spaţiul cu accent pe confort

Confortul invitaţilor este esenţial, de aceea trebuie să te asiguri că fiecare dintre ei va avea un loc dedicat. Nu doar locul pe scaun contează, ci e necesar şi să te gândeşti dacă va exista suficient spaţiu pentru dans sau alte tipuri de activităţi. E o idee bună să nu organizezi petreceri foarte mari dacă nu dispui de spaţiu generos.

Pregăteşte câteva activităţi

Petrecerile nu trebuie să fie doar despre dans şi mâncare. Dacă îţi doreşti un altfel de party, pune la cale şi câteva activităţi distractive. Poate fi vorba despre jocuri de societate, momente de nostalgie cu filmuleţe şi poze din copilărie sau chiar activităţi sportive.

Foloseşte decoraţiuni

Decoraţiunile sunt un must pentru un party reuşit. Acestea se aleg întotdeauna în funcţie de tema petrecerii, însă există şi variante versatile, care se potrivesc mai multor tipuri de evenimente. Printre acestea se număra florile, ghirlandele luminoase, lumânările LED decorative şi baloanele.

Poţi să devii o gazdă de nota 10 şi să organizezi petreceri acasă şi fără să cheltui sume mari de bani sau să te epuizezi. Pune la cale evenimentul din timp, alege o temă potrivită, cauta un meniu versatil şi nu uita să te bucuri de propria petrecere.

 

 


Pensionarii, afectați de înghețarea pensiilor. Unii români vor pierde chiar și 540 de lei din pensie, în 2025

La începutul anului 2025, pensionarii din România au primit o veste greu de digerat: salariile, pensiile și alocațiile au fost înghețate prin „Ordonanța trenuleț”, publicată în Monitorul Oficial la finalul anului trecut.