Dan Negru, o nouă lecție de cultură: „Poate de asta suntem săraci”. Ce l-a deranjat pe cunoscutul prezentator după alegerile din SUA

Autor: Diana Bostan

Dan Negru și Aristide Buhoiu, fotografie realizată în urmă cu 25 de ani.

Sursa: Instagram: Negru Dan

Dan Negru a reacționat în mediul online, după ce alegerile din SUA au fost intens discutate și analizate în mass-media din România.

Dan Negru a postat un mesaj pe Instagram în care reflectează cu umor asupra situației politice din Statele Unite. Vedeta Kanal D este uimit de câți ”experți” își dau cu părerea în urma acestor evenimente, uitând de oameni cu adevărat importanți, personalități din România care au avut contact direct cu politica din SUA.

Citește și: Dan Negru a dezvăluit motivul pentru care americanii votează mereu marțea. Adevărul din spatele sistemului de vot american

Cunoscutul prezentator a reacționat în mediul online după alegerile din SUA

Dan Negru a adus în discuție un aspect interesant: „N-am știut că avem atât de mulți experți în America”, o observație referitoare la numărul mare de români care au început să comenteze despre politica americană după victoria lui Donald Trump.

De asemenea, Dan Negru a menționat figura lui Aristide Buhoiu, un jurnalist român de renume, care a realizat interviuri cu patru președinți americani: Ronald Reagan, Jimmy Carter, George Bush și Bill Clinton.

Buhoiu a fost cunoscut pentru documentarele sale de succes, „Drumuri europene” și „Drumuri americane”, difuzate pe TVR în anii '80, când audiențele sale erau uriașe.

Jurnalistul român a emigrat în America și a colaborat cu marile rețele de televiziune din Statele Unite, dar astăzi puțini își mai amintesc de el, chiar dacă Buhoiu a avut un impact semnificativ asupra imaginii României în afaceri internaționale.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Este Jador copilul preferat al mamei sale? Artistul mai are încă trei frați! "Eu am trecut prin greutăți cu ea și suntem atât de apropiați, pentru că am sprijinit-o!"

Citește și: Primul discurs al lui Donald Trump în calitate de președinte al SUA. Ce a spus despre Elon Musk: „Trebuie să îl protejăm, e un geniu”

„Nu-l mai știe nimeni pe Aristide Buhoiu, singurul jurnalist romăn care a făcut interviuri cu 4 președinți americani( Ronald Reagan, Jimmy Carter, George Bush și Bill Clinton) În anii ‘90 Buhoiu a făcut și un interviu savuros cu Trump… Între anii ‘77-‘83 avea audiențe uriașe la TVR cu documentarele “Drumuri europene” și apoi “Drumuri americane”. A emigrat în America unde a colaborat cu marile rețele de TV americane.”

, a scris Dan Negru, pe Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by Dan Negru (@negru_dan)

Dan Negru a aflat informații uimitoare de la Aristide Buhoiu

Dan Negru a povestit că l-a cunoscut pe Aristide Buhoiu în anii 2000 și a aflat de la el informații fascinante, precum faptul că Andrei Dines, unul dintre cei mai mari fotografi ai Hollywoodului și primul logodnic al lui Marilyn Monroe, era originar din Târgu Secuiesc.

Tot Buhoiu i-a dezvăluit că bunicul lui Dustin Hoffman s-a născut în Iași, detalii care surprind legătura dintre Hollywood și România. Aristide Buhoiu a murit în 2006, iar acum, la aproape 20 de ani de la dispariția sa, nu îi mai poartă nimeni amintirea, ceea ce l-a făcut pe Negru să reflecteze la ceea ce înseamnă uitarea unui om cu o carieră impresionantă.

Citește și: UPDATE: Donald Trump este al 47-lea președinte al Statelor Unite. Acesta a fost ales cu 267 de voturi electorale în fața contracandidatei sale Kamala Harris. Numărătoarea continuă însă, rezultatul nu mai poate fi schimbat

„L-am cunoscut prin anii 2000 și de la el am aflat că Andrei Dines, unul din cei mai mari fotografi ai Hollywoodului și primul logodnic a lui Marilyn Monroe era născut in Târgu Secuiesc sau că bunicul lui Dustin Hoffman era născut în Iași. Buhoiu murit in 2006 și fotografia asta are vreo 25 de ani…Nu-i mai poartă nimeni azi amintirea.”, a mai scris Dan Negru.

În postarea sa, Dan Negru a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că memoria acestora a fost lăsată în umbră. A adus în discuție o idee importantă: „America e construită pe recunoștința față de înaintași, pentru că recunoștința este bogăție, iar uitarea este sărăcie”, un citat al scriitorului american William Faulkner. Concluzia la care a ajuns a fost că poate din această lipsă de recunoștință pentru trecutul și valorile naționale, România se află într-o situație mai dificilă.