Silviu Prigoană a fost înmormântat în mare secret și toți se întreabă acum ce se va întâmpla cu averea regretatului afacerist. Deși s-a zvonit că Silviu Prigoană ar fi lăsat totul celor patru copii, prin testament, un avocat a făcut câteva precizări în ceea ce privește împărțirea bunurilor. Deși nu și-a dorit să lase nimic femeilor din viața lui, Adriana Bahmuțeanu, fosta soție și mamă a doi copii, ar putea intra în posesia unei părți din moștenire.
Cum va fi împărțită averea lui Silviu Prigoană
Într-o discuție cu Teo Trandafir și Ilinca Vandici, avocatul Valentin Moise a detaliat averea impresionantă pe care Silviu Prigoană a lăsat-o moștenire și a vorbit despre implicațiile legale.
Printre bunurile de valoare pe care Silviu Prigoană le-ar fi lăsat în urma sa se numără bani cash, 21 de imobile, ceasuri de lux de 50.000 de euro, o colecție de timbre evaluată la 10.000
de euro și colecții muzicale în valoare de 100.000 de euro. De asemenea, cel mai scump imobil se află în Chicago, SUA, având o valoare estimată de 850.000 de euro.Întrebat de Teo Trandafir dacă cineva poate contesta acest testament, avocatul a dezvăluit că acest lucru este posibil, inclusiv de soțul supraviețuitor.
Teo Trandafir: Silviu Prigoană a spus că va lăsa întreaga avere celor patru copii. Pot ataca fosta soție, actuala soție, terți acest testament făcut la notar?
Avocat Valentin Moise: Dacă la data survenirii decesului, defunctul a lăsat descendenți, copii, nu are importanță dacă acei copii provin din două sau șape căsătorii. Pot fi și din afara căsătoriei, dacă i-a recunoscut la Oficiul Stării Civile ca fiind ai defunctului, ei sunt moștenitori legali. Dacă la data decesului, defunctul era căsătorit, soțul supraviețuitor este și el moștenitor legal, rezervatar și sezinar.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Adriana Bahmuțeanu ar putea intra în posesia moștenirii lui Silviu Prigoană
În discuție, a fost abordată și situația legată de copiii lui Prigoană, în special cei din căsătoria cu Adriana Bahmuțeanu, care sunt minori. Avocatul Valentin Moise a explicat că, în cazul în care defunctul lasă copii, aceștia devin moștenitori legali, indiferent dacă provin din căsătorii anterioare sau din afaceri neoficiale
Adriana Bahmuțeanu, ca mamă a copiilor minori, va avea un rol esențial în gestionarea moștenirii. Avocatul a precizat că aceasta va trebui să accepte moștenirea în numele copiilor săi, având la dispoziție un an pentru a face acest demers.
„Adriana, în calitate de reprezentant legal ai copiilor minori, are la dispoziție un an să accepte moștenirea în numele și pe seama copiilor. Mama este reprezentantul și mandatorul legal al lor și are la dispoziție un an. Face o declarație de acceptare a moștenirii și ulterior, fie dânsa, fie ceilalți, fac o cerere la un notar, cerere de deschidere dezbatere succesorală. Dacă nu există bună înțelegere, se pot adresa instanței de judecată. O să fie cu cântec acest dosar, anticipez.”, a spus avocatul Valentin Moise.
O altă întrebare ridicată în cadrul discuției a fost legată de relația dintre copiii minori și mama lor, în contextul în care au apărut informații că aceștia nu doresc să locuiască cu Adriana Bahmuțeanu. Avocatul Moise a subliniat că, în calitate de părintele rămas în viață, Adriana are dreptul și obligația de a accepta moștenirea în numele copiilor săi.
Ilinca Vandici: Dacă acești copii nu-și acceptă mama, nu doresc să o vadă sau să locuiască alături de ea? Scrie în presă că nu vor la mama lor.
Avocat Valentin Moise: Dacă mama lor este părintele rămas în viață, ea are dreptul ăsta. Ei sunt minori. Adriana nu doar că are drepturi, ba chiar e obligată să facă declarație de acceptare a moștenirii. Ea e obligată să accepte moștenirea.
Această situație ar putea duce la conflicte legale semnificative, iar avocatul a anticipat că procesul succesoral va fi unul destul de complex.