Silviu Prigoană, cunoscut om de afaceri și fost politician, s-a stins din viață în urmă cu o săptămână, lăsând în urmă un impact semnificativ în lumea afacerilor din România. Cu doar trei ani în urmă, el a fost invitat în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, unde a vorbit deschis despre cum a reușit să-și construiască imperiul de afaceri, dar mai ales despre cum a reușit să facă avere din gunoiul românilor.
Cum a reușit să facă avere Silviu Prigoană
În cadrul discuției, Silviu Prigoană a explicat că succesul său în afaceri nu a fost determinat doar de o singură oportunitate, ci de mai multe factori, în special lipsurile de pe piață.
„Orice a fost șansa mea de a face avere. Și lipsa DVD-urilor de pe piață, lipsa protezelor de pe piață, lipsa televiziunilor nișă de pe piață. Toate au fost oportunități pentru că nu existau, nu erau. Nu numai partea de deșeuri. E puțin mai complicată cu deșeurile pentru că ea vine dintr-o altă companie, compania numărul 47, deschisă pe județul Cluj, nu pe România, a fost, de fapt, o discotecă în aer liber, cu un restaurant pe care l-am deschis eu la Gherla, care s-a transformat în SRL și în 1992 am mutat sediul de la Cluj la București, și aici am deschis partea de deșeuri. E foarte complicată și stufoasă povestea.”, spunea regretatul Silviu Prigoană, în urmă cu trei ani, la ”40 de întrebări cu Denise Rifai”.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Citește și: Veste bună pentru elevele din țară! Când urmează să primească bursele restante, din septembrie și octombrie
Prigoană a vorbit despre începuturile sale în afaceri, menționând că, la început, s-a implicat în domeniul deșeurilor, dar că succesul său a venit și din diversificarea activităților. În perioada în care piața era încă în formare, a fost printre primii care au deschis televiziuni nișate, cum ar fi televiziuni de știri, folclor, manele și sport. De asemenea, a început o afacere cu proteze, având în vedere că nu exista o ofertă suficientă pe piața din România în acea perioadă.
„Dar pentru că piața nu avea de nici unele, eu am fost obligat să fac pentru mine. De exemplu, am făcut o firmă de protezare, pentru că eu trebuia să mă duc în Germania sau Austria. Și atunci am dorit să deschid o firmă de confecționat proteze. Nu existau televiziuni. Am deschis prima televiziune de știri, prima televiziune de folclor, prima televiziune de manele, prima televiziune de sport.”, a mai spus regretatul afacerist.
Revoluția din 1989 l-a ajutat pe Silviu Prigoană
Silviu Prigoană recunoștea faptul că revoluția din 1989 a fost un moment cheie în viața sa și a mulți altor oameni de afaceri din România, oferindu-le oportunități pe care înainte nu le aveau. Omul de afaceri a spus că acest context economic și politic a fost „marele său noroc”, care i-a permis să pună bazele unui imperiu de afaceri, care includea și un trust media de succes.
„Marea șansă în business a fost revoluția. Ăsta a fost marele meu noroc și marea mea șansă, și a lui Ion Țiriac și a tuturor miliardarilor din top 300.” spunea Silviu Prigoană.