Intrarea în Biserică a Maicii Domnului 2024 este prima sărbătoare cu cruce roșie din Postul Crăciunului și reprezintă una dintre zilele în care credincioșii ai dezlegare la pește. Crucea roșie cu care este notată Intrarea în Biserică a Maicii Domnului în calendarul creștin ortodox atrage atenția asupra importanței pe care o are sărbătoarea, împreună cu toate tradițiile și obiceiurile pe care românii le urmează pe 21 noiembrie 2024.
Tradiții și obiceiuri de Intrarea în Biserică a Maicii Domnului 2024
Intrarea în Biserică a Maicii Domnului 2024 le amintește credincioșilor de momentul în care Fecioara Maria a fost dusă la Templul din Ierusalim de către părinții săi, Ioachim și Ana, atunci când aceasta avea vârsta de 3 ani. Creștinii respectă nenumărate tradiții, obiceiuri și superstiții în această zi de sărbătoare, astfel încât să se bucure de noroc, sănătate și fericire pe parcursul anului și să îndepărteze ghinionul și spiritele rele din viitorul lor.
De Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, credincioșii merg la biserică pentru a dat diferite pachete de pomană, pachete ce conțin preparate de post, dar și pește, fiind dezlegare la pește pe 21 noiembrie 2024. Aceste pachete sunt sfințite în cadrul slujbei, după care vor fi împărțite persoanelor mai puțin norocoase.
Fetele necăsătorite urmează o tradiție prin care să își poată vedea ursitul în dimineața zilei de 21 noiembrie 2024.
Tinerele trebuie să meargă la o fântână cu o lumânare albă în mână, urmând ca această lumânare să fie aprinsă la cântatul cocoșului. După ce își aprind lumânarea, fetele se așează pe marginea fântânii, astfel încât să poată observa fața ursitului lor în luciul apei.Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Citește și: Veste bună pentru elevele din țară! Când urmează să primească bursele restante, din septembrie și octombrie
Există o tradiție veche ce spune că în dimineața în care se celebrează Intrarea în Biserică a Maicii Domnului trebuie ca femeile în vârstă să ia din livadă o creangă cu 7 prune, una cu 7 mere și una cu 7 alune.
De Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, copiii strâng crenguțe de mar pentru a le pune în apă. Crenguțele de măr sunt îngrijite de aceștia până înmuguresc și infloresc, după care vor fi folosite ca sorcove de Anul Nou. Persoanele ce au probleme cu vederea se duc de Intrarea în Biserică a Maicii Domnului la biserică pentru a sfinți un prosop.
Aceste persoane pot să umezească cu apă prosopul și să se șteargă la ochi pentru a îi ajuta, potrivit romanulfinanciar.ro.Superstiții de Intrarea în Biserică a Maicii Domnului 2024
Românii sunt încurajați să își rezolve toate neînțelegerile cu persoanele din jurul lor până la finalul zilei de 21 noiembrie 2024, deoarece cearta și conflictul atrage ghinionul asupra oamenilor ce nu ascultă de această superstiție. Intrarea Maicii Domnului în Biserică este o zi de odihnă pentru toți creștinii, astfel sunt absolut interzise muncile câmpului sau cele gospodărești, considerând că acestea atrag boli și necazuri în perioada următoare, potrivit dej24.ro.
Fiind o sărbătoare cu cruce roșie, credincioșii nu au voie ca pe parcursul acestei zile să spele, să măture sau să facă curat, fiind o zi în care să se concentreze asupra credinței și rugăciunii, astfel ghinionul o să apare în calea lor.