Cutremur în România astăzi! Ce magnitudine a avut și unde a fost înregistrat seismul

Autor: Diana Bostan

Cutremur cu magnitudinea de 3,2 în zona seismică Vrancea.

Sursa: Unsplash.com

În dimineața zilei de 7 decembrie 2024, la ora 10:52:07 (ora locală a României), zona seismică Vrancea a fost afectată de un cutremur de magnitudine 3.2 pe scara Richter.

Seismul a avut loc la o adâncime de 85.7 kilometri și a fost resimțit în mai multe regiuni din sud-estul și centrul României, dar fără a provoca pagube semnificative sau victime.

Citește și: Cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter! Autoritățile au emis alertă de tsunami

Cutremur cu magnitudinea de 3,2 în zona seismică Vrancea

Epicentrul cutremurului a fost localizat în apropierea localității Vrancea, în zona seismică cunoscută pentru activitatea tectonică intensă. Cutremurul s-a produs la o distanță relativ mare față de marile orașe ale țării, dar efectele sale au fost resimțite în anumite zone din apropiere.

Seismul a avut un impact mai mare în orașele situate în apropierea epicentrului, cum ar fi Focșani, unde distanța față de locul producerii cutremurului este de aproximativ 43 km.

De asemenea, seismul a fost simțit în alte orașe importante din regiune, inclusiv Sfântu Gheorghe, Buzău, Brașov și Bacău.

Citește și: Cutremur în această dimineață în România! În ce zonă s-a produs și ce magnitudine a avut

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: La pensiile mici se mai adaugă un al 13-lea venit în acest an! Pensionarii se pot bucura de un ajutor în plus

„În ziua de 07 Decembrie 2024, la ora 10:52:07 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.2, la adâncimea de 85.7 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 43km V de Focsani, 66km E de Sfantu-Gheorghe, 70km N de Buzau, 81km E de Brasov, 91km S de Bacau, 95km SV de Barlad.”, se arată în comunicatul transmis de INFP.

Potrivit autorităților, cutremurul a fost de intensitate slabă și nu au fost raportate pagube materiale majore sau victime. Cu toate acestea, acesta face parte dintr-o serie de seisme care afectează periodic zona Vrancea, una dintre cele mai active din Europa, unde au loc frecvent cutremure de diferite magnitudini.

Seismologii din cadrul Institutului Național de Fizică a Pământului (INFP) monitorizează continuu activitatea seismică din această regiune și sunt pregătiți să ofere informații suplimentare, dacă va fi necesar.

 


Când intră alocațiile pe card în luna februarie 2025! Luna aceasta copiii își primesc banii mai devreme

Părinții și elevii așteaptă cu interes detaliile legate de plata alocațiilor în luna februarie, mai ales în contextul în care acestea ar fi trebuit să crească prin indexare.