Ingredientul secret din turta dulce! Oferă o aromă intensă rețetei de turtă dulce pentru Crăciun

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 10 dec 2024, 13:35

Spiritul sărbătorilor de iarnă este în aer, iar gospodinele încep să prepare câteva gustări specifice Crăciunului, precum turta dulce.

Crăciunul se apropie cu pași rapizi, iar românii încep să adauge în meniul lor câteva preparate specifice sărbătorilor de iarnă, precum turta dulce. Pentru a adăuga un plus de savoare și aromă rețetei tradiționale de tură dulce trebuie să adăugați un ingredient secret. Iată care este ingredientul secret pentru o aromă intensă rețetei de turtă dulce pentru Crăciun.

Ingredientul secret din turta dulce

Turat dulce este un adevărat deliciu pentru cei mici, dar și pentru adulții de pretutindeni, care își aduc aminte cu nostalgie de perioada copilăriei.

Acest desert este preparat de generații întregi, însă gospodinele își doresc să schimbe puțin rețeta tradițională de turtă dulce, astfel încât să îi surprindă pe cei dragi, dar și pe invitați.

Pentru a adăuga o aromă intensă și deosebită turtei dulci, gospodinele pot folosi în aluat pudră de ghimbir. Acest ingredient poate părea neobișnuit, însă va adăuga o aromă intensă în preparat, care va face diferența dintre rețeta originală și această nouă rețetă savuroasă.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”

Ingrediente pentru aluat:

 

  • 125 de mililitri de apă
  • un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
  • un vârf de cuțit de sare
  • o linguriță cu pudră de ghimbir
  • o linguriță cu pudră de anason stelat
  • 480 de grame de făină
  • 190 de grame de zahăr pudră
  • 50 de grame de unt
  • un ou
  • o linguriță cu pudră de scorțișoară

Ingrediente pentru glazură:

  • albușul de la un ou
  • 100 de grame de zahăr
  • două linguri cu apă

Mod de preparare

Pentru a prepara această rețetă de turtă dulce trebuie să punem o cratiță la foc mic, în care adăugăm o lingură de zahăr împreună cu 125 de mililitri de apă.

Când zahărul este complet dizolvat putem să luăm cratița de pe aragaz și să adăugăm restul de zahăr și condimentele, respectiv pudra de ghimbir, pudra de anason stelat și pudra de scorțișoară. 

Citește și: Rețeta de turtă dulce pentru Crăciun 2022

Peste această compoziție trebuie să adăugăm 150 de grame de făină și amestecăm până se omogenizează. În alt bol punem 330 de grame de făină, sare și bicarbonatul de sodiu, amestecând până la omogenizare.

Trecem acest amestec într-o cratiță peste care punem oul și untul. După ce s-au omogenizat ingredientele din cratiță putem să adăugăm și compoziția cu mirodenii.

Amestecăm foarte bine aluatul și facem din acesta biluțe. Fiecare biluță o să fie pusă pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Atunci când toate bilele de aluat sunt puse pe tavă putem pune tava în cuptor la 170 de grade, pentru aproximativ 15 minute.

În acest timp putem pregăti glazura, astfel batem albușul oului și adăugăm 150 de grame de zahăr pudră. Peste aceste ingrediente punem și două lingurițe de apă fierbinte.

După ce scoatem tava din cuptor putem folosi glazura pentru a decora fiecare turtă dulce, potrivit spynews.ro.