Masa de Revelion este adesea un bogată, plină cu preparate tradiționale, precum sarmale, salată de boeuf sau nelipsitul grătar. Cu toate acestea, gospodinele caută prăjitura perfectă cu care să celebreze noaptea dintre ani, iar Albă ca Zăpada se află pe primul loc pe lista lor. Prăjitura Albă ca Zăpada nu lipsește de pe mesele românilor în zilele de sărbătoare, iar Revelionul nu face o excepție.
Prăjitura Albă ca Zăpada
După grătare, sarmale, tobă și alte preparate puse pe masa de Revelion, gospodinele își doresc să prepare un desert care să îi surprindă pe invitații lor. Prăjitura Albă ca Zăpada este un desert care a reușit să rămână în sufletele românilor, dar și pe mesele acestora, aducându-le aminte de copilărie. Iată cum se prepară prăjitura Albă ca Zăpada, dulcele care nu poate lipsi de pe masa de Revelion.
Ingrediente pentru foi:
- 10 linguri lapte
- 10 linguri zahar
- 10 linguri ulei
- 1 linguriță amoniac stins în oțet
- 2 ouă
- un praf de sare
- faină cât cuprinde
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Citește și: Ce noi reguli se aplică pentru pensionari, de la 1 ianuarie? Acestea țin în special de impozitul la pensie
Ingrediente pentru cremă:
- 1 litru lapte
- 8 linguri rase făină
- 6 linguri rase de zahăr
- zeama și coaja de la o lămâie
- o esență de vanilie sau rom
- 200 de grame unt
Mod de preparare:
Pentru a prepara prăjitura Albă ca Zăpada trebuie să pregătim prima oară aluatul.
Pentru a pregăti aluatul vom dizolva zahărul în lapte călduț, după care vom adăuga ouăle, sarea, uleiul și amoniacul, amestecând în continuu. Punem făină cât cuprinde amestecul, astfel încât să ajungem la un aluat potrivit de tare. Începem să frământăm aluatul și îl împărțim în 3- 4 foi, în funcție de cât de mari sunt tăvile în care le coacem. Fiecare foaie este pusă la copt pe dosul tăvii, pe care presărăm făină înainte.În timpul în care se coc foile putem începe să preparăm crema. Amestecăm făina cu 10 linguri de lapte rece și amestecăm, adăugând încet și zahărul. Restul de lapte este pus la fiert, împreună cu coaja de lămâie, iar atunci când laptele fierbe putem adăuga și compoziția de lapte cu făină. Amestecăm continuu, până compoziția începe să iarbă din nou.
Lăsăm acest amestec la fiert până în momentul în care se dezlipește foarte ușor de vas, după care se lasă la răcit, amestecând din când în când.
Când crema s-a răcit putem adăuga și untul, la temperatura camerei, amestecând constant. La final adăugăm în cremă și coaja de lămâie și esența de vanilie sau rom.Acum putem să asamblăm prăjitura Albă ca Zăpada, punând o foaie în tavă, foaie pe care o acoperim cu un strat de cremă, repetând procesul până terminăm foile și crema. Se pune la frigider toată noaptea, după care putem presăra zahăr pudră pe deasupra și o putem tăia în romburi, potrivit sfatulparintilor.ro.