Virusul HMPV începe să îi îngrijoreze pe oamenii de pretutindeni după ce numărul cazurilor de îmbolnăvire au crescut într-un ritm alarmant. A fost confirmat un caz de îmbolnăvire și în România, motiv pentru care românii caută care sunt primele simptome ale infectării cu virusul HMPV.
Care sunt primele simptome ale infectării cu virusul HMPV
Metapneumovirusul uman, prescurtat HMPV, este un virus respirator.
Persoanele infectate cu virusul HMPV se pot confrunta cu simptome ușoare, precum: febră și frisoane; tuse persistentă; congestie nazală; durere musculară și articulară; dificultăți de respirație sau stare generală modificată. Aceste simptome sunt asociate gripei sau altor infecții respiratorii, ceea ce poate pune în dificultate diagnosticarea virusului HMPV, potrivit protv.ro.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: Anunț pentru șoferii seniori! Care e vârsta maximă până la care femeile pot conduce o mașină
HMPV reprezintă un adevărat motiv de îngrijorare pentru persoanele vulnerabile, precum bebeluşii, persoanele în vârstă şi cele cu un sistem imunitar slăbit. Aceste persoane se pot confrunta cu diferite complicații severe în cazul infectării cu virusul HMPV, cazuri în care este necesară spitalizarea, potrivit hotnews.ro.
Primul caz de îmbolnăvire cu virusul HMPV a fost confirmat în România
Primul caz de îmbolnăvire cu virusul HMPV a fost confirmat în România, la o femeie de 67 de ani din Oradea.
Aceasta a călătorit în afara țării, însă ancheta epidemiologică urmează să stabilească modul în care s-a îmbolnăvit. Primele simptome experimentate de această femeie au început să fie resimțite pe 26 decembrie 2024.Femeia a fost internată la spital, izolată, iar acum se află în afara oricărui pericol. „Azi a fost confirmat primul diagnostic de HMPV la un pacient din Bihor, în urma analizelor făcute la Institutul Cantacuzino”,
Virusul HMPV a fost descoperit pentru prima dată în anul 2001, iar acesta afectează în mod special copiii mici, persoanele în vârstă și pe cei cu sistem imunitar compromis. Momentan nu există vaccinuri pentru acest virus, însă acestea sunt în curs de dezvoltare. Vaccinurile aflate în curs de dezvoltare ar putea proteja atât împotriva acestuia, cât şi a virusului respirator sinciţial.