Cu doar câteva zile în urmă, femeia postase un mesaj cutremurător pe rețelele sociale, în care reflecta asupra timpului care se scurge mult prea repede.
Ce postase Andreea pe Facebook înainte de a fi ucisă
Ultima postare a Andreei pe rețelele sociale a fost făcută chiar în ziua în care a fost ucisă. Sora sa, rămasă în România, a declarat că familia este profund îndurerată și nu poate comenta tragedia în acest moment.
„ Asta este… aproape 48.”
Cu patru zile înainte, ea postase mesajul: „Problema este că tu crezi că ai timp!”
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Andreea a fost ucisă de fiica adoptivă în vârstă de 16 ani
Trupul neînsuflețit al Andreei a fost descoperit pe 22 martie 2025, într-o locuință de vacanță din comunitatea Sienna Hills, Utah, de către o echipă de curățenie. Femeia fusese înjunghiată de 12 ori în zona toracelui, cu doar câteva zile înainte de a împlini 48 de ani.
După două săptămâni de investigații, autoritățile au anunțat pe 6 aprilie că două adolescente, Mihaela Sorescu (16 ani) și Abilagel Flanagan (17 ani), au fost inculpate pentru crimă de gradul întâi. Cele două au fost acuzate și de furt, după ce ar fi fugit din statul Utah înapoi în California, cu mașina închiriată de victimă. Avocatul Eric Clarke a confirmat că cele două minore sunt judecate ca adulți, din cauza gravității faptei.
Andreea Mottram era o figură cunoscută în comunitatea românească și internațională pentru implicarea sa în cauze sociale. Ea a co-fondat mai multe organizații de sprijin pentru refugiați și persoane cu dizabilități, atât în România, cât și în SUA, printre care Coaliția Americană Română pentru Drepturi Egale și Umane (ARCHER), cu sediul în Chicago, dar și un ONG dedicat sprijinirii copiilor cu autism – o cauză apropiată sufletului ei, întrucât cei doi fii biologici ai săi au fost diagnosticați cu această afecțiune.
Comunitatea din jurul Andreei Mottram este în stare de șoc. Mesajele de condoleanțe continuă să curgă, iar cei care au cunoscut-o își amintesc cu durere și admirație de implicarea, bunătatea și curajul cu care și-a dedicat viața ajutorării celorlalți.