Reacția Anei Maria Bărbosu, după decizia TAS de a-i înapoia medalia de bonz: „Mi s-au înmuiat din nou picioarele”. Ce decizie a luat Jordan Chiles, după această veste

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 11 aug 2024, 11:13
colaj ana maria barbosu-jordan chiles Foto(4)

Ana Maria Bărbosu a primit înapoi medalia de bronz

Sursa: Instagram Ana Bărbosu; Instagram Jordan Chiles

Sâmbătă seara, Federația Română de Gimnastică a transmis vestea mult așteptată: Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis ca gimnasta Ana Maria Bărbosu să fie recunoscută oficial drept câștigătoare a medaliei de bronz la finala de la sol din cadrul Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris.

Această hotărâre vine după o lungă și intensă dispută, care a durat șapte ore și a implicat audieri detaliate ale părților implicate. Inițial, Ana Maria Bărbosu s-a văzut pe podium la Jocurile Olimpice doar pentru câteva secunde, înainte ca o contestație a echipei americane de gimnastică să schimbe temporar clasamentul.

Cum au reacționat Ana Maria Bărbosu și Jordan Chiles după ce româncei i s-a înapoiat medalia de bronz

În cele din urmă, TAS a reafirmat punctajul inițial al româncei și i-a confirmat, astfel, locul pe podium. Decizia TAS a fost ulterior validată de Federația Internațională de Gimnastică, care a revenit asupra scorului americancei Jordan Chiles. Acesta a fost restabilit la valoarea originală de 13.666 puncte.

„Îmi iau acest timp și mă îndepărtez de rețelele sociale pentru sănătatea mea mintală. Mulțumesc”, a

transmis gimnasta Jordan Chiles, după decizia TAS de a-i restitui româncei medalia de bronz.

Această corecție a adus o mare bucurie pentru Ana Maria Bărbosu și pentru întreaga echipă a României, care acum se mândrește cu un total de 9 medalii câștigate la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Sunt convinsă că decizia luată este cea corectă. Nici nu ştiu să vă spun cum mă simt, încă încerc să procesez tot ce s-a întâmplat.

(...) Am primit vestea. Mi s-au înmuiat din nou picioarele. Părinţii mă întrebau dacă e adevărat. Eu nu ştiam să le zic dacă da. A fost un şoc”, a declarat Ana-Maria Bărbosu, citată de Observator.

Citește și: Contestațiile Sabrinei Voinea și Anei Bărbosu au fost depuse cu probele necesare la TAS. Când ar putea ajunge deciziile

Cum au reacționat Nadia Comăneci și Marcel Ciolacu după ce Ana Bărbosu și-a recâștigat medalia de bronz

Cu toate acestea, bucuria este umbrită de faptul că Sabrina Voinea, colega ei, nu a avut același noroc. Contestația depusă în numele său nu a fost aprobată, iar gimnasta româncă a încheiat competiția pe locul patru, la doar un pas de podium. Însă Nadia Comăneci a încercat s-o consoleze pe tânără.

„Eu mă bucur pentru toate cele trei gimnaste. Aș fi fost fericită să văd trei fete acolo, cu trei medalii, pentru că toate au muncit. Eu îi dau Sabrinei medalia mea de bronz de la Montreal”, a spus Nadia Comăneci, conform sursei citate.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

De asemenea, marea gimnastă a transmis mesaje despre această reușită și pe pagina ei de Facebook. Aceasta i-a rugat pe oameni să se oprească din a le mai critica pe Ana Maria Bărbosu, Sabrina Voinea și Jordan Chiles și a fost de părere că toate cele trei sportive merită medalia de bronz.

„Tuturor fanilor din întreaga lume, vă rog să NU mai atacați aceste doamne: @ana_barbosu, @jordanchiles, @sabrina_voinea_alexia. Este inacceptabil și crud/ Aceasta va fi decizia perfectă, 3 medalii de bronz pentru doamne”, a transmis Nadia Comăneci, pe Facebook.

Citește și: Ce a pățit Sabrina Voinea după ce i s-a retras medalia de bronz: „Am vrut să chem salvarea. O luase cu frisoane”. Mama gimnastei face dezvăluiri cutremurătoare

O altă personalitate care a reacționat la reușita Anei Bărbosu a fost premierul Marcel Ciolacu, care a felicitat-o pe sportivă: „S-a făcut dreptate! Am reuşit să obținem, în fața instanței sportive, medalia de bronz pe care Ana Maria Bărbosu a câştigat-o pe merit la sol! Bravo, Ana Maria, este răsplata firească a unei performanțe pentru care ai muncit atâția ani! Mă bucur că, până la urmă, adevărul a ieşit învingător, așa cum ar trebui să fie într-o competiție care are la bază valorile olimpismului.

Rămâne o umbră de tristețe pentru că de aceeaşi decizie nu beneficiază şi Sabrina Voinea, așa cum era normal. Însă pentru mine şi cred că pentru fiecare român, Sabrina rămâne o câştigătoare! Pentru că prin toată atitudinea ei demnă şi frumoasă a demonstrat lumii întregi că românii sunt conştienți de valoarea lor şi că ştiu să lupte pentru asta! Cred că aceasta este o lecție importantă pe care gimnastele noastre olimpice ne-o transmit – să nu renunțăm niciodată să luptăm atunci când ştim că avem dreptate!".

Surse foto: Instagram Ana Bărbosu; Instagram Jordan Chiles; Facebook Nadia Comăneci; Facebook Marcel Ciolacu