Reacția incredibilă a unei americance, după ce a ajuns în România. Ce a pățit aceasta: „Este de necrezut și enervant”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 14 aug 2024, 11:12

O americancă a rămas de-a dreptul uimită când a ajuns în România. Ce a pățit aceasta

Sursa: TikTok

O americancă a rămas uimită după ce a ajuns în România și a povestit toată întâmplarea sa într-un clip postat pe rețelele sociale.

Janna este căsătorită cu un român și a vorbit în videoclipul ei despre diferențele dintre cele două țări, atunci când a venit să locuiască în România.

Este vorba de diferențele tehnologice și, spre surprinderea tuturor, americanca „ridică în slăvi” România în ceea ce privește modalitățile de plată cu cardul. 

Citește și: Plata cu cardul, inclusiv în piețele din România! Legea a intrat în vigoare miercuri

Femeia a fost mulțumită că poate plăti oricând și oriunde cu cardul prin metoda contactless

În clipul postat recent, americanca a explicat că, deși se aștepta ca SUA să fie lider în multe aspecte tehnologice, a fost surprinsă să descopere că România este mult mai avansată când vine vorba de plăți contactless. Ea a remarcat că în multe locuri din Statele Unite, inclusiv în cazul celui mai mare retailer american, plata contactless nu este încă disponibilă, ceea ce poate fi frustrant pentru consumatori.

În contrast, experiența sa în România a fost una pozitivă, observând că aici plata contactless este larg răspândită, fiind disponibilă nu doar în orașele mari, ci și în zonele rurale. Femeia a fost plăcut surprinsă de faptul că, indiferent de locul în care se află, are posibilitatea de a plăti rapid și ușor cu cardul.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Alin Oprea, despre durerea de a crește fără tată. Cât de tristă a fost copilăria artistului? „Eram mândru de rolul de tată care mi se dădea mie.”

„Este de necrezut și enervant cât de multe locuri din Statele Unite nu au sistem de plată prin contactless, știți, fie prin atingerea telefonului, fie prin atingerea cardului. Cel mai mare retailer din Statele Unite nu are acest sistem. Sunt la o benzinărie chiar acum, plata contactless nu funcționează, a trebuit să scot cardul și să plătesc. Fiecare loc din România care acceptă carduri de credit, au POS-uri cu plată contactless, nu și în Statele Unite.

Cineva să-mi explice asta”, explică femeia în videoclipul postat pe TikTok. 

Femeia mai spune că  „fiecare loc din România care acceptă carduri de credit, au POS-uri cu plată contactless”.

Citește și: România introduce taxa pe lux! Ce impozite vor plăti proprietarii de case și mașini scumpe

Videoclipul său a generat o mulțime de reacții din partea internauților, mulți confirmând spusele ei.

„Mă îngrijorează când văd că în US chelnerul îți ia cardul și pleacă cu el, iar în România vine cu POS-ul la masă și tastează suma”, spune un internaut.