Reacția lui Vladimir Putin după retragerea trupelor de la frontiera cu Ucraina: „Este dreptul nostru de a organiza manevre pe teritoriul nostru”

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 15 feb 2022, 16:30

Reacția lui Vladimir Putin după retragerea trupelor de la frontiera cu Ucraina: „Este dreptul nostru de a organiza manevre pe teritoriul nostru”

Sursa: PixaBay

Conform purtătorului de cuvânt de la Kremlin, Moscova va organiza alte exerciții militare în Rusia, considerând că „este dreptul nostru de a organiza manevre pe teritoriul nostru, peste tot unde considerăm că este potrivit”.

Kremlinul a declarat oficial retragerea unei părţi din forţele ruse de la frontiera cu Ucraina, oprind isteria unui război.

„Am spus mereu că după încheierea exerciţiilor (…) trupele se vor întoarce în garnizoanele lor de origine. Tocmai aceasta are loc acolo, este un proces obişnuit”, a spus purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

Cum a reacționat Vladimir Putin după retragerea trupelor de la frontiera cu Ucraina

Conform lui Dmitri Peskov, Moscova va face și alte „exerciţii în toată Rusia”, considerând că „este dreptul nostru de a organiza manevre pe teritoriul nostru, peste tot unde considerăm că este potrivit”.

În timp ce Occidentul şi SUA au atenționat de mai multe ori cu privire la o invazie inevitabilă a Rusiei în Ucraina, Peskov a comunicat o „campanie absolut fără precedent menită să provoace tensiuni”.

„Acesta este genul de isterie care nu se bazează pe nimic”
, a precizat acesta.

Citeste si: Joe Biden a anunţat exact când începe războiul. Mai mulți oficiali americani au confirmat informația

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Rusia a ordonat marţi ca o parte dintre unităţile de la frontiera cu Ucraina să revină în garnizoanele lor, pentru detensionarea situației.

Moscova, care a precizat că este exlcusă orice intenție de a începe un război a cerut „garanţii de securitate”, fiind sub amenințarea NATO, dar mai ales asigurări că Ucraina nu va adera niciodată la NATO şi că Alianţa îşi va retrage infrastructurile militare de la frontiera rusă.

Citeste si: Secretarul general al NATO: „Există riscul unei invazii totale și a altor tipuri de acțiuni agresive din partea Rusiei” Ce le-a transmis Klaus Iohannis românilor

Cererile au fost respinse de Occident, care a propus, în schimb, negocierea altor subiecte comune, precum controlul armelor, vizitele reciproce la infrastructuri sensibile sau discuţii asupra temerilor ruse legate de securitate.

Parlamentarii ruşi au votat hotărârea prin care cer preşedintelui Vladimir Putin să recunoască independenţa regiunilor izolate din estul Ucrainei

Viaceslav Volodin, preşedintele Camerei inferioare a Parlamentului, a precizat, după vot, că deputaţii au luat hotărârea de a transmite un apel către preşedintele Vladimir Putin.

Președintele Camerei inferioare a Parlamentului a blamat autorităţile ucrainene că încalcă drepturile şi libertăţile locuitorilor şi că au stabilit  „o blocadă economică totală” a celor două zone.