Reacția magazinului de bricolaj din Botoșani, după explozia devastatoare! Cine ar fi produs eroarea care a generat deflagrația

Autor: Diana Ghita

Ce s-a întâmplat ieri dimineață la Botoșani

Sursa: Observator; Inquam Denis Grosu; ISU Botoșani

Vineri, 7 iunie, un centru care comercializează produse de bricolaj în Botoșani a sărit în aer. Explozia ar fi fost generată de o centrală termică, pe care o firmă externă încerca să o conecteze la instalația de gaz.

Vineri dimineață, o explozie a distrus un mare magazin de bricolaj din Botoșani. La momentul incidentului, în clădire se aflau peste 120 de persoane, angajați și clienți.

Cum au reacționat cei ce dețin magazinul de bricolaj care a explodat

Reprezentanții firmei care deține magazinul a declarat că, în momentul exploziei, angajații unei companii autorizate desfășurau lucrări la sistemul de alimentare cu gaz.

Centrul comercial avea autorizație de securitate la incendiu și toate avizele necesare erau la zi.

„În momentul exploziei, o firmă externă autorizată desfășura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului. Autoritățile investighează circumstanțele în care aceste lucrări ar putea fi asociate cu producerea exploziei", a transmis compania, prin intermediul unui comunicat de presă.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru distrugere din culpă în formă agravată.

De asemenea, cercetările, în curs de desfășurare, urmează să stabilească, concret, cine este responsabil pentru deflagrație și să să se afle dacă, într-adevăr, toate procedurile au fost respectate.

Citește și: VIDEO: Cât de puternică a fost, de fapt, explozia de la Botoșani. Ce s-a întâmplat cu o mașină care trecea prin fața magazinului în momentul exploziei

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

„A avut loc o deflagrație care s-a produs cel mai probabil, așa a ieşit din primele cercetări, cu ocazia punerii în funcțiune ale unei centrale termice. În zone tehnico administrativă a clădirii, a magazinelor. Cu ocazia activităţii de recepţia în vederea punerii în funcţiune", a spus Valeriu Chihaia, procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, conform Observator.

Victimele exploziei de la Botoșani au fost transportate la diverse spitale din țară

Camerele de supraveghere au surprins explozia, care a izbucnit la parterul magazinului, în zona de service. În câteva clipe, flăcările au cuprins întreaga fațadă și au distrus pereții.

15 persoane au fost rănite în urma deflagrației, dintre care cinci se află în stare critică, cu arsuri severe la cap, trunchi și mâini. Imediat, a fost activat planul roșu de intervenție și au fost trimise numeroase ambulanțe și trei elicoptere SMURD pentru a transporta victimele.

Citește și: Explozie puternică la magazinul Dedeman din Botoșani. Patru victime de află în stare gravă

De la București, Galați și Iași au fost trimise elicoptere SMURD către locul exploziei. Un elicopter Black Hawk, transformat într-un spital aerian, a decolat din Capitală în prima misiune medicală. De asemenea, un avion cu medici a fost pregătit să decoleze în caz de nevoie.

Doi răniți au fost transportați la Iași, iar alți doi la București. Aceste persoane au vârste cuprinse între 41 și 56 de ani. Cei doi pacienți transportați în Capitală au fost preluați de pe aeroportul Băneasa de ambulanțele SMURD pentru a fi transportați la spitale. Un alt rănit, un angajat în vârstă de 40 de ani, a fost dus cu ambulanța de terapie intensivă tot la Iași. În spitalul din Botoșani rămân internați doi pacienți, în timp ce alte cinci victime au fost tratate și externate.

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.