Reacția neașteptată a lui Teo Trandafir după ce a aflat ca David Popovici refuză să conducă mașinile primite de la Ion Țiriac: „Dacă eram maică-ta, te băteam de te sminteam”

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 17 oct 2024, 14:32

David Popovici a primit două mașini pentru medaliile obținute la JO 2024

Sursa: Captură KANAL D

După ce Ion Țiriac i-a oferit două mașini pentru medaliile de aur și bronz obținute la înot, la Jocurile Olimpice 2024, David Popovici a anunțat, recent, că nu dorește să conducă niciunul dintre respectivele autoturisme.

David Popovici, vedeta înotului românesc, și-a câștigat locul printre cei mai buni sportivi ai lumii odată cu performanțele remarcabile de la Jocurile Olimpice de la Paris, unde a obținut aurul la proba de 200 metri liber și bronzul la 100 metri liber. În semn de apreciere, omul de afaceri Ion Țiriac i-a oferit două cadouri de valoare, un Hyundai Ioniq 5 pentru medalia de aur și un Hyundai Bayon pentru cea de bronz.

Cu toate acestea, David a luat o decizie surprinzătoare, care a captat atenția publicului. Acesta a hotărât să nu folosească niciuna dintre mașinile primite.

Cum a reacționat Teo Trandafir, după ce a aflat ca David Popovici refuză să conducă mașinile de la Ion Țiriac 

Decizia neobișnuită a lui David a stârnit discuții și în cadrul emisiunii „Follow us!”, moderată de Teo Trandafir și Ilinca Vandici.

Ambele prezentatoare au fost impresionate de atitudinea tânărului campion.

Ilinca Vandici a subliniat faptul că Popovici nu doar impresionează prin performanțele sale, ci și prin caracterul său solid, format într-un mediu care l-a încurajat să rămână modest și focusat pe lucrurile care contează cu adevărat.

„Efectiv, jos pălăria! Mă plec în fața lui David. Un copil care să aibă un asemenea discurs, care să aibă asemenea valori, care să aibă asemenea principii...

Rar, foarte rar! Cred că acolo, în spate, e familia lui, cred că e antrenorul și echipa”,  a spus prezentatoarea.

Urmăriți discuția celor două prezentatoare în materialul video de mai jos:

Citește și: Motivul pentru care David Popovici refuză să mai conducă mașinile primite cadou de la Ion Ţiriac. Ce mașină și-a achiziționat sportivul medaliat cu aur la JO de la Paris

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Pensiile se vor recalcula după adăugarea noilor venituri! Cine va beneficia de această creștere?

Pe de altă parte, Teo Trandafir a pus accentul pe personalitatea lui David și pe importanța auto-motivării în succesul său: „Cred că e și el în spatele lui. Nu poți să construiești un om. Dacă nu te crești și singur, nu ajungi nicăieri.(...) Mi se pare că toți fac echipă, nu e unul în spate, unul în față, unul în dreapta, unul în stânga”.

Teo, cu umorul ei caracteristic, a scos în evidență, printr-o glumă, contrastul dintre decizia lui David de a refuza cadourile scumpe și tentațiile pe care mulți alții le-ar fi îmbrățișat: „Dacă eram maică-ta, te băteam de te sminteam. Nu mai bine vindeam noi mașina aia?”.

De ce refuză David Popovici să conducă mașinile primite de la Ion Țiriac

În locul bolizilor oferiți de Ion Țiriac, înotătorul preferă să conducă propria mașină,, un Audi A3 de zece ani, întrucât vrea să evite atenția suplimentară pe care ar atrage-o cu mașinile noi. Această alegere, venită din partea unui tânăr aflat în culmea succesului, subliniază nu doar modestia sa, ci și faptul că valorile lui sunt orientate către simplitate și discreție, nu spre fastul care adesea însoțește viața publică a vedetelor.

Citește și: Ce va face David Popovici după retragerea din activitate: „Un centru de dezintoxicare real pentru toate adicțiile”

„Nu pot să o conduc pentru că atrage prea mult atenţia, aşa că prefer să conduc maşina mea obişnuită. O maşină care se pierde mult mai repede în mulţime. Eu conduc un Audi A3, vechi de 10 ani. Mai merg şi cu autobuzul. (…) Mă bucur că am acum ocazia să zic că am o maşină complet obişnuită, un Audi cu 105 cai putere”,  a dezvăluit David Popovici, recent, la Radio ZU.