Reacția tranșantă a lui Gică Hagi după plecarea lui Edi Iordănescu de la cârma echipei naționale: „Trebuia să rămână, așa era logic!”

Autor: Andrei Costanda

Gică Hagi, unul dintre cei mai importanți tehnicieni români, și-a exprimat surprinderea în legătură cu decizia lui Edi Iordănescu de a nu-și prelungi contractul cu echipa națională de fotbal a României.

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat oficial încheierea colaborării cu selecționerul Edi Iordănescu, după ce acesta a decis să nu-și prelungească contractul, în ciuda rezultatelor pozitive obținute în ultima perioadă. Iordănescu a enumerat cinci motive principale care l-au determinat să renunțe la poziția de selecționer al naționalei, dar nu a detaliat public aceste motive.

Gică Hagi, surprins de decizia lui Edi Iordănescu

Gică Hagi, în vârstă de 59 de ani și unul dintre numele vehiculate pentru a prelua postul de selecționer, a fost vizibil surprins de decizia lui Edward Iordănescu. Hagi, cunoscut și sub porecla de „Regele”, a declarat că, în opinia sa, un antrenor care are rezultate bune ar trebui să rămână în funcție pentru a continua munca începută.

„E o surpriză! Un antrenor când face bine trebuie să rămână.

Așa era logic, să meargă în continuare cu echipa națională. Din păcate, e decizia lui, el știe cel mai bine, n-avem de ce să comentăm prea multe”
, a afirmat Hagi.

În contextul meciului recent al echipei pe care o antrenează, Hagi a evitat să comenteze în detaliu posibilitatea de a prelua echipa națională, dar a lăsat să se înțeleagă că decizia ar putea fi clarificată în viitorul apropiat:

„În seara asta vorbesc despre meci, nu vorbesc despre altceva. Mai devreme sau mai târziu veți vedea (n.r. dacă va prelua naționala României).”, a încheiat Gică Hagi.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

Citește și: Ce studii și ce vârstă are actorul turc Erkan Petekkaya: Acesta și-a cerut partenera în căsătorie în timp ce se aflau în lift

Citește și: „A făcut tot ce a putut ca să ne ducă pe piste greșite”. Cum a încercat să păcălească poliția criminalul din Brăila?

Gică Hagi, viitorul selecționer al României?

Edi Iordănescu a avut un mandat notabil la cârma echipei naționale, înregistrând 10 victorii, 10 rezultate de egalitate și 8 înfrângeri în cele 28 de partide disputate. După o campanie promițătoare în Liga Națiunilor din 2022, care a fost considerată o etapă de pregătire pentru preliminariile EURO 2024, FRF a decis să continue colaborarea cu Iordănescu. Sub conducerea sa, echipa națională a obținut performanțe remarcabile, terminând pe primul loc în grupă, neînvinsă și cu doar cinci goluri primite în 10 partide.

Rezultatele echipei au culminat la turneul final al EURO 2024, unde România a câștigat grupa în care a întâlnit echipe puternice precum Belgia, Slovacia și Ucraina. Victoria cu 3-0 împotriva Ucrainei a fost cea mai categorică din istoria participărilor României la turneele finale, atât mondiale, cât și europene.

Gică Hagi, care a mai ocupat poziția de selecționer al României pentru o scurtă perioadă în 2001, este considerat unul dintre candidații principali pentru a-i succeda lui Iordănescu. În timpul mandatului său anterior, Hagi nu a reușit să califice echipa la Cupa Mondială din 2002, pierzând barajul în fața Sloveniei.

 


În ediția de azi, 16 septembrie, a emisiunii ”Follow us”, Ilinca Vandici și Teo Trandafir au adus în discuție un subiect de interes pentru toate doamnele și domnișoarele. Iată de ce apar și dacă putem scăpa de petele pigmentare de pe piele!